Ima jedan dom sred grada, u njem mir i radost vlada,

ovdje svatko je pozdravljen i nitko nije tu osamljen.

 

http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/939216domum1.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/153160domum2.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/987950domum3.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/910486vodoskok.jpg

Svečana akademija povodom Dana Grada

Last Updated on Wednesday, 06 November 2013 07:15 Written by Dom Koprivnica Tuesday, 05 November 2013 12:42

Kao aktivan sudionik svih važnih gradskih zbivanja, Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica u utorak je, 5. Studenog održao Svečanu akademiju povodom obilježavanja Dana Grada Koprivnice. Iako sudionik svih većih manifestacija u Domu, ovom prilikom je Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Koprivnica imao središnje mjesto u programu. Naime, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanog dan ranije u Domoljubu, zbor je, na čelu s voditeljicom Anom Pleskalt, primio Plaketu Grada Koprivnice za izuzetan doprinos promociji Grada Koprivnice i njegove kulturne baštine. Ovim priznanjem ujedno je i promoviran i Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica i Klub za starije osobe „Mariška“ u kojem Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Koprivnica djeluje već dugi niz godina. Osim programa obilježenog pjesmama i recitacijama vezanim uz Koprivnicu i Podravinu prisutne je pozdravio i zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić, dok je ravnateljica Doma Vesna Križan naglasila kako najstariji znaju koliko se Koprivnica u zadnjih nekoliko desetljeća razvila i prometnula u moderan europski grad.

Galerija fotografija

 

Valcer u Maksimiru

Last Updated on Wednesday, 30 October 2013 13:01 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 30 October 2013 12:17

U utorak, 29. listopada, naši korisnici Jelena Plavšić i Alojz Talan prisustvovali su "Maksimirskoj modnoj fantaziji" u Domu Maksimir. Zajedno sa 16 ostalih domova sudjelovali su u natjecanju za najljepši šešir i pritom su plesali valcer. Iako nisu pobjedili, družili su se s ostalim korisnicima i proveli ugodnu večer plešući, pjevajući i prisjećajući se mladosti.

Galerija fotografija

 

 

 

Naši korisnici na sportskim susretima u Domu za starije i nemoćne osobe Bjelovar

Last Updated on Tuesday, 29 October 2013 08:22 Written by Dom Koprivnica Monday, 28 October 2013 07:17

24. listopada naši korisnici posjetili su Dom za starije i nemoćne osobe Bjelovar gdje su sudjelovali na sportskim susretima s korisnicima drugih domova. Iako je konkurencija bila jaka, naša Marija Mustač osvojila je 3. mjesto u dominu, a kartašice Danica Ostriž i Barbara Čolig 3. mjesto u beli. Osim njih, na natjecanju su sudjelovali i Marijan Zima (šah) i Katarina Švegović (Čovječe, ne ljuti se). Lijep i topao jesenski dan proveli su u ugodnom druženju s domaćinima iz Bjelovara i korisnicima iz drugih domova s područja sjeverozapadne i istočne Hrvatske.

Galerija fotografija

 

15 godina Vokalno-instrumentalnog sastava Seniori

Last Updated on Friday, 25 October 2013 08:03 Written by Dom Koprivnica Friday, 25 October 2013 07:31

Ovaj tjedan je u Domu održana jedna poseba priredba. Naime, radi se o proslavi 15 godina postojanja Vokalno-instrumentalnog sastava Seniori. U nastavku možete pročitati o njhovom radu u proteklih 15 godina.

1997. godine s radom je počeo instrumentalni dio sastava koji je imao 6 glazbenika. Od samog početka imali su snažnu potporu Matice umirovljenika. Kroz godine, kroz sastav je prošlo dvadesetak svirača. Svakako treba istaknuti Josipa Trešćeca koji je uz prodesora Nikolu Smiljanića bio osnivač sastava. Najstariji svirač bio je milan Toth koji je svirao do svoje 92. godine, a koji danas živi u Domu. 1998. godine osnovan je i ženski pjevački zbor koji čini 12 umirovljenica, a neke su i korisnice koprivničkog Doma. Na prijedlog koprivničkog književnika prof. Marijana Horvata cijela sekcija dobiva naziv "Seniori". Iako su se u početku financirali na razne, uglavnom neredovite načine, dolaskom Seniora u Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica uvjeti rada prelaze na viši nivo. Seniori pripremaju redovne nastupe u Domu povodom Martinja, Stare godine, Valentinova, Nikolinja, maškare i druge prigode te svaki mjesec nastupa na proslavama rođendana korisnika. Vrlo su uključeni u život Doma, a posebno u stacionarnom dijelu gdje često zabavljaju polupokretne i nepokretne korisnike Doma. Tokom svojeg rada snimili su nosač zvuka sa 12 zabavnih melodija nepoznatih autora Italije, Njemačke i Meksika, kao i još dva nosača zvuka. Jedan od njih obuhvaća 25 podravskih pjesama, dok se na drugom, između ostalog, nalazi i 12 autorskih pjesama Nikole Smiljanića. Osim što nastupaju po cijeloj Podravini, nastupaju i u mađarskim gradovima Kaposvaru, Barcsu, Nagyatadu te St. Lorincu. Trenutno se pripremaju za nastupa na Smotri pjevačkih zborova umirovljenika Koprivničko-križevačke županije.

Galerija fotografija

 

Page 83 of 103

«StartPrev81828384858687888990NextEnd»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting