Ima jedan dom sred grada, u njem mir i radost vlada,

ovdje svatko je pozdravljen i nitko nije tu osamljen.

 

http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/939216domum1.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/153160domum2.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/987950domum3.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/910486vodoskok.jpg

Dan obitelji

Last Updated on Friday, 16 May 2014 07:13 Written by Dom Koprivnica Thursday, 15 May 2014 12:23

Međunarodni dan obitelji koji se obilježava svake godine 15. svibnja proslavili su Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica i Klub za starije osobe „Mariška“ svečanim programom u dvorani Domoljub u Koprivnici. Prigodni program otvorila je ravnateljica Doma Vesna Križan podsjećajući okupljene na važnost obitelji i vremena provedenog sa svojim najbližima. Spomenula je i to da obitelj nisu samo osobe s kojima smo rodbinski povezani već i svi oni koje sami odaberemo da nam budu obitelj - prijatelji. Voditeljica programa, predsjednica „Mariški“ Valentina Čadavec naglasila je kako u Domu i Klubu i zaposlenici i korisnici žive i rade kao jedna obitelj koju uvijek obogaćujemo novim članovima kao što je npr. rekreativna skupina Zumba pod vodstvom gospođe Dolores Ciglar koji od ove godine djeluju u sklopu domskih aktivnosti. Bila je ovo lijepa prilika da korisnici Doma zajedno sa svojim obiteljima pogledaju rad kreativno-umjetničkih grupa koje svakodnevno djeluju u Domu i Klubu. Kulturno umjetnički program izveli su recitatorska i plesna grupa te Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Koprivnice pod ravnanjem voditeljice Ane Pleskalt, a okupljene su razveselile i koprivničke mažoretkinje, kantautor Mladen Štefanić, Klapa Koprivnica, mladi glazbenici Luka Varmuž i Marija Vertuš i mnogi drugi. Program povodom Dana obitelji pogledale su i Željka Koluder-Vlahinja iz Koprivničko-križevačke županije te Sandra Sinjeri, potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice.

Galerija fotografija

 

Predavanje Terezije Horvat o Eugenu Kumičiću

Last Updated on Thursday, 15 May 2014 12:02 Written by Dom Koprivnica Thursday, 15 May 2014 11:17

U utorak, 13. svibnja, na 110. obljetnicu smrti našeg velikog pisca i političara Eugena Kumičića održano je predavanje o njegovu liku i djelu. Predstavnica korisnika u Upravnom vijeću i umirovljena profesorica povijesti Terezija Horvat održala je predavanje o Kumičiću po kojem i trg na kojem se nalazi Dom nosi ime. Korisnici su sa zanimanjem pratili predavanje koje je samo prvo u nizu predavanja kojima Dom želi oživjeti sjećanje na velikane bogate hrvatske povijesti.

 

Sađenje cvijeća u parku Doma

Last Updated on Thursday, 15 May 2014 11:50 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 14 May 2014 12:16

U petak, 9. svibnja u Domu je održana zajednička radna akcija zaposlenika Doma i Kluba "Mariška" te korisnika i članova Kluba. Od ranih jutarnjih sati uređivali smo park oko Doma, čistili korov, kosili travu i sadili cvijeće. Budući da je bilo lijepo vrijeme odazvao se velik broj korisnika koji su htjeli pomoći i što ljepše urediti svjetne gredice. Inače, ovakve akcije održavaju se nekoliko puta godišnje, a korisnici i "Mariške" se uvijek rado pridruže zaposlenicima u ovakvim poslovima.

Galerija fotografija

 

Majčin dan

Last Updated on Monday, 12 May 2014 11:08 Written by Dom Koprivnica Thursday, 08 May 2014 10:48

Udruga slijepih koprivničko-križevačke županije već 12 godina zaredom obilježava Majčin dan. U suradnji s Domom za starije i nemoćne osobe Koprivnica u utorak, 7. svibnja priredili su prigodni program u prostorijama Doma za starije te tako okupljene podsjetili na ovaj važan, a često zapostavljen dan. Program se sastojao od recitacija i pjesama, a održano je i predavanje o obilježavanju Majčinog dana kroz povijest. Verica Šarlija, socijalna radnica Doma zahvalila se Udruzi slijepih na odličnoj višegodišnjoj suradnji. Okupljene su pozdravili predstavnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, Željka Koluder-Vlahinja ispred Koprivničko-križevačke županije i načelnik Policijske postaje Koprivnica Dražen Magdić. U sklopu programa predstavljena je i zvučna kuharica „Od negda za svagda“ autora Ivana Ivkovića, prva zvučna kuharica na hrvatskom jeziku namijenjena slijepim i slabovidnim osobama.

Galerija fotografija

 

Page 88 of 121

«StartPrev81828384858687888990NextEnd»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting