Ima jedan dom sred grada, u njem mir i radost vlada,

ovdje svatko je pozdravljen i nitko nije tu osamljen.

 

http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/939216domum1.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/153160domum2.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/987950domum3.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/910486vodoskok.jpg

Kreativna radionica korisnika Doma i vrtićaraca na trgu

Last Updated on Tuesday, 01 April 2014 08:00 Written by Dom Koprivnica Tuesday, 01 April 2014 07:38

U petak, 28. ožujka na glavnom koprivničkom trgu sastali su se korisnici našeg Doma i polaznici vrtića Tratinčica, skupina Kockice. Kraj Pisanica od srca izrađivali su svoje pisanice i družili se na toplom proljetnom suncu. Ovo druženje organizirano je u sklopu projekta turističke zajednice Vuzmena košarica koji se već tradicionalno održava u preduskrsno vrijeme.

Galerija fotografija

 

Predstava za Dječji vrtić Tratinčicu

Last Updated on Thursday, 27 March 2014 13:03 Written by Dom Koprivnica Thursday, 27 March 2014 12:47

Nakon uspješne izvedbe nove predstave "Ivo Pec" za korisnike našeg Doma u petak i utorak, u srijedu, 26. ožujka u posjet su nam došle skupine Vrepčići i Kockice Dječjeg vrtića Tratinčica. Djeca su uživala u predstavi koja, kao i sve naše predstave, promiče poruke ljubavi, dobrite i životnog veselja. Nakon predstave vrtićarci su se družili s našim korisnicima uz sok i grickalice, a budući da je bilo lijepo vrijeme, naši korisnici su im pokazali kako se vježba na spravama u dvorištu Doma, popularnom ZERP-u.

Galerija fotografija

 

Tjedan otvorenih vrata

Last Updated on Wednesday, 26 March 2014 07:46 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 26 March 2014 07:00

Povodom Svjetskog dana socijalnog rada koje se ove godine održavao 18. ožujka, u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica i Klubu za starije osobe „Mariška“ održan je tjedan otvorenih vrata. Bila je to prilika da se kroz razne aktivnosti široj javnosti predstavi rad Doma i Kluba, kao i senzibilizira javnost za socijalni rad i socijalne radnike. Tako je u ponedjeljak postavljen štand ispred gradske tržnice na kojem su socijalne radnice Doma, Kluba i Centra za socijalnu skrb dijelile letke o socijalnom radu i informacijama o koprivničkom domu za starije. Popodne je u dnevnom boravku Doma održano predavanje na temu komunikacije sa starijim osobama. Na sam Svjetski dan socijalnog rada zaposlenici Doma i Kluba sudjelovali su na predavanjima u organizaciji Hrvatske udruge socijalnih radnika u Zagreba, a u Klubu je održana kreativna radionica za sve zainteresirane građane. U popodnevnim satima korisnike Doma sa stacionarnog dijela uveselio je koncert Vokalno-instrumentalnog sastava „Seniori“. U srijedu je obilježen blagdan Svetog Josipa, zaštitnika domske kapelice. Svetoj misi koju je vodio župnik iz Koprivničkog Ivanca prisustvovali su i predstavnici Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal i Željka Koluder Vlahinja. Već tradicionalno, članice kreativne radionice predstavile su svoje radove na prodajnoj izložbi u Domu. Svake godine se na Josipovo u Domu okupe i umirovljeni zaposlenici Doma. U četvrtak su vježbe održane u dvorištu Doma te su korisnici mogli uživati na svježem zraku i sunčanom danu. Pridružili su im se i djelatnici PU Koprivničko-križevačke koji su održali predavanje o sigurnosti u prometu i nakon toga registrirali bicikle korisnika Doma i članova Kluba „Mariška“. Tjedan otvorenih vrata završen je u petak, predstavom zaposlenika Doma i vanjskih suradnika. Već tradicionalno, korisnici odlično prihvate predstave vanjske suradnice Doma, autorice Elizabete Herceg. U Domu su vrlo zadovoljni održanim aktivnostima i posjećenosti.

Galerija fotografija

 

Svečana akademija povodom Međunarodnog dana žena

Last Updated on Monday, 10 March 2014 08:27 Written by Dom Koprivnica Monday, 10 March 2014 07:52

U petak, 7. ožujka u dnevnom boravku Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica održana je svečana akademija povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena u organizaciji koprivničkog ogranka Udruge antifašističkih boraca i antifašista Koprivničko-križevačke županije te korisnika Doma i Kluba „Mariška“. Poznata koprivnička aktivistica za prava žena i članica Mješovitog pjevačkog zbora umirovljenika Koprivnica Anica Desnica osvrnula se na ulogu žena kroz povijest s posebnim naglaskom na Drugi svjetski rat te Domovinski rat. Predsjednik koprivničke udruge antifašista Ivan Povijač obratio se prisutnima riječima hvale za žene, nekad i sad. Svim prisutnim ženama čestitao je njihov dan te izrazio nadu za još bolju suradnju koprivničkog Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica te njegove udruge. Na svečanosti je prisustvovala i zamjenica gradonačelnice Grada Koprivnice Melita Samoborec koja se okupljenima obratila riječima potpore ženama koje su još uvijek u nepovoljnijem položaju u odnosu na muškarce te izrazila nadu da će se ta situacija uskoro promijeniti. Pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja svim je ženama čestitala njihov dan. Također, naglasila je nezavidan položaj žena kroz povijest, ali i nažalost u današnje vrijeme te pozvala sve žene da se bore za svoja prava i ostvarenje ravnopravnog odnosa s muškarcima. Doprinos ovom događaju dao je i Muzej grada Koprivnice svojom izložbom fotografija žena sudionica antifašističkog pokreta u Drugom svjetskom ratu.

Galerija fotografija

 

Page 89 of 119

«StartPrev81828384858687888990NextEnd»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting