Ima jedan dom sred grada, u njem mir i radost vlada,

ovdje svatko je pozdravljen i nitko nije tu osamljen.

 

http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/939216domum1.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/153160domum2.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/987950domum3.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/910486vodoskok.jpg

Nikolinje

Last Updated on Monday, 09 December 2013 07:22 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 04 December 2013 10:58

Sveti Nikola ove je godine došao nešto ranije u naš Dom! Vjerojatno zato što su korisnici bili bolji nego prošlih godina pa ih je odlučio nagraditi poklonima. Program povodom Nikolinja otvorili su svirači i zbor Vokalno-instrumentalnog sastava Seniori, a posebno iznenađenje pripremili su mali Lojzeki, dječji zbor iz Župe Blaženog Alojzija Stepinca pod vodstvom gospođe Marije Domanovac. Okupljenima su otpjevali nekoliko pjesmica te su svi zajedno dočekali Svetog Nikolu i njegovo društvo. Razveselio ih je poklonima, a kasnije se uputio i u stacionarni dio Doma te svim nepokretnim korisnicima donio duh Nikolinja nekoliko dana prije samog blagdana.

Galerija fotografija

 

Kreativna radionica s učenicima Obrtničke škole

Last Updated on Thursday, 28 November 2013 06:56 Written by Dom Koprivnica Thursday, 28 November 2013 06:49

Učenici 2. i 3. razreda Obrtničke škole iz Koprivnice posjetili su Dom, točnije kreativnu radionicu Kluba "Mariška" kako bi dobili nove ideje za izradu božićnih ukrasa. Članice Kluba pokazale su što one rade u ovo vrijeme prije Božića kako bi naš Dom izgledao što ljepše za vrijeme blagdana. Pokazale su im kako se izrađuju božićne zvijezde od krep papira, čestitke u quilling tehnici i kuglice za bor u decoupage tehnici. Naučeno će učenici primijeniti na svojim radionicama i ukrasima koje izrade ukrasiti školu.

Galerija fotografija

 

Prezentacija rezultata ankete

Last Updated on Friday, 22 November 2013 08:08 Written by Dom Koprivnica Friday, 22 November 2013 07:36

U srijedu, 20. studenog održana je za naše korisnike prezentacija rezultata ankete koju je tokom svibnja provodilo naše medicinsko osoblje. U anketi je sudjelovalo 248 korisnika kojima je mjeren krvni tlak, razina šećera u krvi, visina, težina, količina lijekova koje koriste, problemi sa inkontinencijom. Glavna sestra Štefica Sodar prezentirala je rezultate koji su se odnosili na krvni tlak te zaključila da, iako vrijednosti variraju od osobe do osobe, ipak je prosjek unutar granica normale te se može zaključiti da korisnici imaju krvni tlak prosječne vrijednosti za ovu populaciju. Sestra Jasnica Cifrek do sličnih je rezultata došla mjerenjem razine šećera te zaključila da je prosjek kod naših korisnika 6,2 (u odnosu na gornju granicu koja iznosi 7,4). Sestra Željka Fuček je poredstavila rezultate koji se tiču inkontinencije te došla do zaključka da je taj problem učestaili kod korisnika na stacijonaru, ali i da, u prosjeku, oni koriste više pomagala kako bi olakšali problem.

 

Smotra pjevačkih zborova umirovljenika Koprivničko-križevačke županije

Last Updated on Wednesday, 20 November 2013 09:11 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 20 November 2013 06:46

11. po redu Smotra pjevačkih zborova umirovljenika Koprivničko-križevačke županije održana je 19. studenog u dvorani Domoljub. Ivan Matušin, predsjednik Saveza udruga umirovljenika naše županije pozdravio je svih sedam zborova koji su nastupili na smotri, s posebnim naglaskom na zbor iz Kaposvara iz susjedne Mađarske s kojima Savez već dugi niz godina održava kulturnu suradnju. Zahvalio je Županiji kao glavnom pokrovitelju Smotre te Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica na dugogodišnjoj odličnoj suradnji. Zamjenik župana Darko Sobota otvorio je Smotru. Naglasio je kako Županija dobro surađuje sa svim umirovljeničkim organizacijama, a posebno je pozdravio goste iz mađarske i istaknuo važnost gospodarske i društvene prekogranične suradnje naše i županije Somogy te sve sudionike pozvao da se u Koprivnici ugodno osjećaju i nakon manifestacije druže na domjenku u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica. Na Smotri su nastupili zborovi umirovljenika iz Križevaca, Kloštra Podravskog, Đurđevca, Podravskih Sesveta te Vokalno-instrumentalni sastav „Seniori“ i Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Koprivnica iz Koprivnice. Posebno je iznenadio nastup zbora iz Kaposvara koji je otpjevao i dvije podravske pjesme na hrvatskom jeziku.

Galerija fotografija

 

Page 89 of 112

«StartPrev81828384858687888990NextEnd»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting