Ima jedan dom sred grada, u njem mir i radost vlada,

ovdje svatko je pozdravljen i nitko nije tu osamljen.

 

http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/939216domum1.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/153160domum2.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/987950domum3.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/910486vodoskok.jpg

Sjećanje na Vukovar

Last Updated on Tuesday, 19 November 2013 12:19 Written by Dom Koprivnica Tuesday, 19 November 2013 12:04

Na dan godišnjice stradanja Vukovara, 18. studenog u Domu za starije i nemoćne Koprivnica održan je prigodni program koji je sve korisnike podsjetio na tu tužnu obljetnicu. Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Koprivnica pripremio je nekoliko pjesama domoljubnog karaktera a recitatorska grupa Doma izvela je recitacije s tematikom Vukovara. Ravnateljica Doma Vesna Križan sve je prisutne pozvala da se pridruže mimohodu do skulpture Vučedolske golubice u parku na Lenišću, djela Pere Markića, vukovarskog umjetnika s koprivničkom adresom. Okupljeni su zapalili svijeće za sve žrtve Domovinskog rata, a pogotovo onih poginulih u Vukovaru. Dirljivim izvođenjem skladbe „Vukovar“ te hrvatske himne prisutni su odali počast Gradu heroju. Umjetnička voditeljica Zbora i recitatorske grupe profesorica Ana Pleskalt prisjetila se dočeka nove 2000. godine kada je Zbor u organizaciji Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata održao milenijsku misu na obali Dunava u Vukovaru gdje su točno u ponoć zapalili lampaše i otpjevali hrvatsku himnu te pjesme „Povratak“ i „Vukovar“.

Galerija fotografija

 

Osječki studenti proveli istraživanje među našim korisnicima

Last Updated on Monday, 18 November 2013 13:11 Written by Dom Koprivnica Monday, 18 November 2013 12:57

U petak, 15. studenog Dom za starije i nemoćne osobe imao je jedan neobičan posjet. Naime, u Dom su došli studenti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku kako bi proveli istraživanje među izvornim govornicima kajkavskog jezika. Petnaestak studenata razgovaralo je s našim korisnicima i pritom snimali i bilježili izraze i narječje kojim se koriste korisnici Doma koji su cijeli život živjeli u sredinama u kojima se govori ili se govorilo na određeni način. Naši korisnici bili su i više nego susretljivi te s studentima podijelili svoje životne priče.

Galerija fotografija

 

Igre, priče, sjećanja

Last Updated on Friday, 15 November 2013 12:12 Written by Dom Koprivnica Friday, 15 November 2013 11:48

Iako prvotno planiran u koprivničkoj gradskoj knjižnici, susret polaznika grupe Iskrice Dječjeg vrtića Tratinčica i korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica održan je u vrtiću Zvjezdica. Ovaj susret prepun pjesme, igre i druženja dio je obilježavanja Dana Grada Koprivnice, a u organizaciji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“. Vrtićarci u svojim gostima pripremili kratak program dobrodošlice, a bake iz Doma su djeci pričale o vremenima kada su one bile njihovih godina. Djeca su sa velikim zanimanjem slušala što su im bake imale za reći, a pročitale su im i jednu od najstarijih slikovnica koje postoje u koprivničkoj knjižnici, „Janko raščupanko“, slikovnicu staru skoro 100 godina.

Galerija fotografija

 

"Kumek moj dragi, daj se napij! Dugo nas ne bu, daj se ga vžij!

Last Updated on Tuesday, 12 November 2013 10:49 Written by Dom Koprivnica Tuesday, 12 November 2013 07:52

U Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica kao i uvijek je veselo! U ponedjeljak, 11. studenog u restoranu Doma organiziran je prigodni program i veselica povodom Martinja. Svi korisnici mogli su uživati u bogatom programu dramske i recitatorske grupe, kao i Mješovitog pjevačkog zbora umirovljenika Koprivnica. Cijeli program osmislila je i realizirala profesorica Ana Pleskalt u suradnji s korisnicima Doma i vanjskim suradnicima. Oživljeni su neki stari i skoro zaboravljeni običaji i tradicije, slavilo se krštenje mošta uz nezaobilaznog svetog Martina, mužikaše i pjesmu. Kajkavska riječ ponovo je oživjela u tradicionalnim dijalozima i pjesmama kojih se još samo najstariji sjećaju. Uz pjesmu, ples i recitacije zabavljali su se okupljeni stanari koji se redovito u velikom broju odazivaju na ovakve događaje. Nakon programa stanari su i zaplesali i zapjevali i družili se u ugodnoj atmosferi. Da bi martinjska atmosfera bila potpuna, navečer su korisnici imali još jednu proslavu koju je organizirao Nikola Smiljanić i njegov Vokalno-instrumentalni sastav Seniori.

Galerija fotografija

 

Page 90 of 112

«StartPrev81828384858687888990NextEnd»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting