Ima jedan dom sred grada, u njem mir i radost vlada,

ovdje svatko je pozdravljen i nitko nije tu osamljen.

 

http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/939216domum1.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/153160domum2.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/987950domum3.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/910486vodoskok.jpg

Antunovo

Last Updated on Thursday, 20 June 2013 12:23 Written by Dom Koprivnica Thursday, 20 June 2013 11:33

Kao i svake godine, dan nakon blagdana Svetog Antuna korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica odlaze u Crkvu svetog Antuna Padovanskog na svetu misu. Ovom prilikom okupio se velik broj korisnika sa stacionarnog dijela Doma koji su se u pratnji njegovateljica i ostalih zaposlenika Doma u povorci uputili u crkvu. Nakon mise u dvorištu crkve korisnici su se okrijepili kolačima i sokom te su se družili sa župnicima koji su održali misu. Kasnije su se svi zajedno uputili u centar grada gdje su spas od vrućine našli u sladoledu i u hladovini kestena u parku.

Galerija fotografija

 

Mariške na tržnici u Đurđevcu i Koprivnici

Last Updated on Thursday, 20 June 2013 11:44 Written by Dom Koprivnica Thursday, 20 June 2013 11:13

U sklopu Dana otvorenih vrata udruga, aktivnosti koja se provodila na području grada Koprivnice, Klub za starije osobe "Mariška" u Đurđevcu je u četvrtak, 13. lipnja i u Koprivnici 15. lipnja na gradskoj tržnici postavio štand s radovima kreativne radionice. Na ovom izložbeno prodajnom štandu posjetitelji su mogli razgledati radove koje izrađuju Mariške, a ti radovi mogli su se i kupiti. Na ovaj način svi zainteresirani su se mogli informirati o radu i aktivnostima Kluba koji već dugi niz godina okuplja građane treće životne dobi.

 

Mariške održale Godišnju skupštinu i provele dan u sportskim aktivnostima

Last Updated on Thursday, 13 June 2013 09:53 Written by Dom Koprivnica Thursday, 13 June 2013 08:33

U srijedu, 12. lipnja u dnevnom boravku Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica održana je Izvještajno izborna godišnja skupština Kluba za starije osobe „Mariška“. Osim izvještaja koje su podnijeli zaposlenici i članovi Kluba, dosadašnja predsjednica Verica Šarlija predložila je svoje razrješenje i izbor novog predsjednika Kluba. Nova predsjednica je Valentina Čadavec, voditeljica svih programa koji se provode u Klubu, a za istaknuti je program „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ koji se na području naše županije provodi uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih. Okupljene su pozdravili zamjenik gradonačelnice Grada Koprivnice Mišel Jakšić i županijska pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Branka Cuki, ujedno i članica Upravnog odbora Kluba za starije osobe „Mariška“. Gospođa Cuki istaknula je kako je iznimno ponosna na rad Kluba koji je uvelike pridonio unaprjeđenju socijalne skrbi u Koprivničko-križevačkoj županiji. Umjetnički dio programa pripremio je Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Koprivnica i recitatorska grupa Kluba. Nakon skupštine članovi Kluba i korisnici Doma mogli su se okušati u sportskom natjecanjima kao što su pikado, viseća kuglana, nabacivanje kolutova i staze spretnosti. Okupio se velik broj natjecatelja koji su mogli uživati u lijepom i sunčanom danu. Nakon natjecanja svi prisutni počastili su se roštiljem i kotlovinom, a uz živu glazbu neki su i zaplesali. Podijeljene su medalje i nagrade sponzora za najuspješnije natjecatelje.

Galerija fotografija

 

Književni susret s Božicom Brkan

Last Updated on Monday, 10 June 2013 07:28 Written by Dom Koprivnica Friday, 07 June 2013 09:56

U četvrtak, 6. lipnja korisnici Doma počašćeni su gostovanjem književnice i novinarke Božice Brkan. Ova produktivna autorica, članica Hrvatskog društva književnika i brojnih drugih novinarskih udruženja radila je u istaknutim hrvatskim dnevnim novinama. Jedna od začetnika Večernjakovog priloga Vrt dugi niz godina bila je i scenaristica nama dobro poznate emisije „Male tajne velikih majstora kuhinje“. Izdala je i nekoliko knjiga pjesama i proze u kojima njeguje svoj moslavački zavičajni dijalekt, kekavski. Velik dio njezinog opusa posvećen je hrani i raznim zanimljivostima koja su vezana za hranu i pripremanje tradicionalnih hrvatskih jela. U Domu je kroz opuštenu atmosferu i razgovor s Markom Gregurom, piscem i zaposlenikom Kluba za starije osobe „Mariška“ prisutnima dočarala svoj životni put novinarke i spisateljice te kroz brojne anegdote iz osobnog i profesionalnog života opisala kako su nastala njezina najpoznatija djela. Okupljeni su mogli čuti njezine pjesme i odlomke iz proznih djela.

Galerija fotografija

 

Page 91 of 103

«StartPrev919293949596979899100NextEnd»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting