Ima jedan dom sred grada, u njem mir i radost vlada,

ovdje svatko je pozdravljen i nitko nije tu osamljen.

 

http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/939216domum1.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/153160domum2.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/987950domum3.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/910486vodoskok.jpg

15 godina Vokalno-instrumentalnog sastava Seniori

Last Updated on Friday, 25 October 2013 08:03 Written by Dom Koprivnica Friday, 25 October 2013 07:31

Ovaj tjedan je u Domu održana jedna poseba priredba. Naime, radi se o proslavi 15 godina postojanja Vokalno-instrumentalnog sastava Seniori. U nastavku možete pročitati o njhovom radu u proteklih 15 godina.

1997. godine s radom je počeo instrumentalni dio sastava koji je imao 6 glazbenika. Od samog početka imali su snažnu potporu Matice umirovljenika. Kroz godine, kroz sastav je prošlo dvadesetak svirača. Svakako treba istaknuti Josipa Trešćeca koji je uz prodesora Nikolu Smiljanića bio osnivač sastava. Najstariji svirač bio je milan Toth koji je svirao do svoje 92. godine, a koji danas živi u Domu. 1998. godine osnovan je i ženski pjevački zbor koji čini 12 umirovljenica, a neke su i korisnice koprivničkog Doma. Na prijedlog koprivničkog književnika prof. Marijana Horvata cijela sekcija dobiva naziv "Seniori". Iako su se u početku financirali na razne, uglavnom neredovite načine, dolaskom Seniora u Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica uvjeti rada prelaze na viši nivo. Seniori pripremaju redovne nastupe u Domu povodom Martinja, Stare godine, Valentinova, Nikolinja, maškare i druge prigode te svaki mjesec nastupa na proslavama rođendana korisnika. Vrlo su uključeni u život Doma, a posebno u stacionarnom dijelu gdje često zabavljaju polupokretne i nepokretne korisnike Doma. Tokom svojeg rada snimili su nosač zvuka sa 12 zabavnih melodija nepoznatih autora Italije, Njemačke i Meksika, kao i još dva nosača zvuka. Jedan od njih obuhvaća 25 podravskih pjesama, dok se na drugom, između ostalog, nalazi i 12 autorskih pjesama Nikole Smiljanića. Osim što nastupaju po cijeloj Podravini, nastupaju i u mađarskim gradovima Kaposvaru, Barcsu, Nagyatadu te St. Lorincu. Trenutno se pripremaju za nastupa na Smotri pjevačkih zborova umirovljenika Koprivničko-križevačke županije.

Galerija fotografija

 

Galovićeve jeseni

Last Updated on Friday, 25 October 2013 07:47 Written by Dom Koprivnica Friday, 25 October 2013 06:02

U utorak, 22. listopada u dnevnom boravku Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica održan je prigodni program u sklopu obilježavanja Galovićevih jeseni. Kao i svake godine, program su pripremili Mješoviti zbor umirovljenika Koprivnica i recitatorska grupa Doma pod vodstvom Ane Pleskalt. Na programu su nastupili i koprivnički kantautor Mladen Štefanić te mlada nada koprivničke glazbe Luka Varmuž. Galovićeve jeseni važna je manifestacija koja okuplja poznate umjetnike pisane riječi, a Dom već nekoliko godina zaredom daje svoj doprinos ovom događanju.

Galerija fotografija

 

Mariške razveselile korisnike

Last Updated on Wednesday, 23 October 2013 12:45 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 23 October 2013 12:27

Iako s par dana zakašnjenja, povodom Međunarodnog dana starijih osoba članice Kluba za starije osobe "Mariška" razveselile su korisnike Doma. Kao i svake godine, svakom korisniku poklonile su jabuku i bananu te ih na taj način podsjetile kako i sitnica i mali znak pažnje  može razveseliti čovjeka i uljepšati mu dan.

Galerija fotografija

 

Likovna kolonija Jesen 2013.

Last Updated on Monday, 21 October 2013 10:11 Written by Dom Koprivnica Monday, 21 October 2013 09:54

U subotu, 21.listopada u dnevnom boravku Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica održana je likovna kolonija koja se već dvanaestu godinu zaredom održava u Domu pod vodstvom koprivničkog slikara Josipa Gregurića. Na ovoj humanitarnoj likovnoj koloniji slikari su se družili međusobno, ali i sa našim korisnicima te im pružili dio topline slikarskog ugođaja, a dejla nastala ovom prilikom ostati će u Domu te uljepšavati životni prostor svih korisnika.

Galerija fotografija

 

Page 92 of 112

«StartPrev919293949596979899100NextEnd»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting