Ima jedan dom sred grada, u njem mir i radost vlada,

ovdje svatko je pozdravljen i nitko nije tu osamljen.

 

http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/939216domum1.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/153160domum2.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/987950domum3.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/910486vodoskok.jpg

Potpisivanje Ugovora o financiranju zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnom radu

Last Updated on Friday, 29 August 2014 09:13 Written by Dom Koprivnica Friday, 29 August 2014 08:51

U srijedu, 27. kolovoza u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica župan Darko Koren, predstojnica HZZ-a Područnog ureda Križevci Jadranka Čapalija i ravnateljica Vesna Križan potpisali su Ugovor o financiranju zapošljavanja nezaposlenih osoba.

Potpisivanju Ugovora prisustvovao je i predsjednik Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne Krunoslav Vitelj te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Inicijativom Koprivničko-križevačke županije već peti puta Dom će biti izvršitelj zapošljavanja u javnom radu. Po ovom modelu do sada je u Domu bilo zaposleno ukupno 41 nezaposlena osoba.

Župan Darko Koren zahvalio se svima koji sudjeluju u ovom programu i naglasio vrlo važan društveni karakter ovog projekta, a to je zapošljavanje osoba s invaliditetom. Potpisivanjem ovog ugovora, pet osoba s invaliditetom dobiti će mogućnost biti aktivni sudionici u radnim procesima na 6 mjeseci.

Ovom prilikom župan se osvrnuo i na cijenu smještaja u Domu koji se nije mijenjao već četrnaest godina te istaknuo kako će Koprivničko-križevačka županija napraviti sve kako bi sustav ostao na standardu na kojem je sada, odnosno da u cjenovnom smislu ne dođe do dramatičnih promjena na štetu korisnika.


Galerija fotografija

 

 

Pjesnički četvrtak sa Elzom i Danicom

Last Updated on Wednesday, 27 August 2014 12:47 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 27 August 2014 11:31

U četvrtak, 21. kolovoza u 13:00 sati naša korisnica Danica Ostriž, zajedno sa Elzom Herceg, održala je pjesnički susret. Za uvod pročitala je priču "Volim te Gago" Zvonimira Tomca, a zatim svoje pjesme, misli i životne aforizme, između kojih je Elza prepričavala svoje životne priče i pjesme. Susret je bio izuzetno pun emocija, smijeha i suza, ali i prožet pjesmama.

Podsjetimo, Elza, naša prijateljica i vanjska suradnica, začinila je ljetne mjesece prepričavanjem i dočaravanjem  bajki našim korisnicima, a bila je i gost Zvonimiru Tomcu.

Kako bi Vam, barem na trenutak, dočarali atmosferu koja je vladala, donosimo Vam pjesmu iz Elzine zbirke pjesama "Čarobne svjetiljke"...

 

MOM  ŽIVOTU

 

Krenuh stazom tvojom kao ptica slijepa.

Slijedih obećanja čarobna i lijepa.

Sanjah sjaj i sreću obećanog raja

i snovima svojim ne dogledah kraja.

Dao si da spoznam nebesku širinu,

osjetim slobodu i sunca toplinu.

No, kada sam htjela do sunca se dići,

sputaše mi krila. Morala sam sići.

Zvao si me žurno:treba dalje ići,

a kada posrnem, sama ću se dići.

Preko burnih voda sigurna ti barka

za mene je bila tek obična varka.

Ne tražih za sebe rajskog voća slasti.

Ne htjedoh za sebe tuđu sreću krasti.

No, ti mi ne htjede ništa na dar dati.

Svaku sreću trudom skupo mi naplati.

Istim ćemo tragom ipak dalje ići

i do kraja puta skupa  ćemo stići.

Toj ljubavi slijepoj kako da odolim?

Više mi prkosiš, još te više volim.

 

Galerija fotografija

 

Susret sa znancem - Koprivničancem Zvonimirom Tomcem

Last Updated on Sunday, 24 August 2014 20:09 Written by Dom Koprivnica Sunday, 24 August 2014 19:39

 

Naš dragi prijatelj, Zvonimir Tomac i ove godine odlučio se za posjet svojoj rodnoj Koprivnici i našem Domu u kojem barem jednom godišnje gostuje na veliku radost korisnika. Ovaj 95.-godišnjak  živi u Rijeci, ali se u Koprivnicu uvijek rado vraća kako bi svoje sugrađane počastio nekom pričom, pjesmom ili anegdotom iz života bogatog događajima i uspomenama.

Tijekom godine korisnici sa njime održavaju "susrete na neviđeno" u kojima čitaju njegove radove koje nam redovito šalje. Ovotjedno gostovanje obilovalo je njegovim sjećanjima na staru Koprivnicu, kao i razmjenjivanje doživljaja sa najstarijim stanarima Doma uz male istarske poklone.

Galerija  fotografija

 

LJETO U KNJIŽNICI

Last Updated on Wednesday, 20 August 2014 22:51 Written by Dom Koprivnica Friday, 25 July 2014 11:42

U duhu dobre tradicije,stanari Doma i ove godine s veseljem su sudjelovali na radionici "Štrikanje,našivavanje i kukičanje" u sklopu programa "Ljeto u knjižnici".

Tijekom druženja s mlađim generacijama, nastojali su im prenijeti dio svojih vještina i probuduti njihov interes za ručni rad.Djeca su rado prihvatila učenje, a pri tom su se uz pjesmu, recitacije i šalu lijepo zabavljala.

Galerija fotografija

 

Page 94 of 132

«StartPrev919293949596979899100NextEnd»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting