Ima jedan dom sred grada, u njem mir i radost vlada,

ovdje svatko je pozdravljen i nitko nije tu osamljen.

 

http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/939216domum1.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/153160domum2.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/987950domum3.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/910486vodoskok.jpg

Tjedan cjeloživotnog učenja

Last Updated on Monday, 30 September 2013 11:13 Written by Dom Koprivnica Monday, 30 September 2013 10:39

Povodom tjedna cjeloživotnog učenja u posjet našem Domu došli su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Podravsko sunce. U ugodnoj atmosferi dnevnog boravka Kluba za starije osobe "Mariška" pričali su o tome što sve uče u školi, a naši korisnici su im izradili šešire od lišća.

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima, potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja. Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

Uz potrebu podizanja svijesti o važnosti ulaganja u cjeloživotno učenje i stjecanje kvalifikacija potrebnih za samoostvarenje, povećanje kvalitete življenja, poboljšanje obrazovne strukture stanovništva, trajno osuvremenjivanje sadržaja i metoda obrazovanja na svim razinama obrazovnog sustava, važno je osvijestiti i spoznaju o stalnoj brizi kod nositelja obrazovnog sustava te svih koji sufinanciraju spomenute aktivnosti.

prema: http://www.cjelozivotno-ucenje.hr

Galerija fotografija

 

Posjet učenika Osnovne škole Braće Radić

Last Updated on Monday, 30 September 2013 06:37 Written by Dom Koprivnica Monday, 30 September 2013 06:29

Iako je Tjedan kretanja završio u nedjelju, u srijedu, 25. rujna u posjet Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica došli su učenici 2. i 4. razreda Osnovne škole Braće Radić. Zajedno s našim korisnicima vježbali su na ZERP-u te imali prilike slušati o raznim običajima u kojima su naši korisnici sudjelovali dok su bili njihovih godina.

 

Tjedan kretanja u Domu

Last Updated on Friday, 20 September 2013 12:50 Written by Dom Koprivnica Friday, 20 September 2013 12:35

Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica i Klub „Mariška“ priključili su se obilježavanju Europskog tjedna kretanja pa su u ponedjeljak, 16. rujna u posjet korisnicima Doma došli polaznici grupe Zvjezdice Dječjeg vrtića Tratinčica. Svi su se okupili u vrtu Doma i zajedno vježbali na spravama postavljenim oko Doma. Tete su mališanima objasnile važnost tjelesne aktivnosti od malih nogu do zlatnih godina. U petak su korisnici Doma i „Mariške“, kao i svake godine vježbali na Zrinskom trgu kako bi potaknuli Koprivničance svih uzrasta da redovito vježbaju te tako ostanu zdravi i vitalni. Vježbama na trgu priključili su se i prolaznici željni razgibavanja.

Galerija fotografija

 

Posjet udruge umirovljenika iz Nagyatada

Last Updated on Friday, 20 September 2013 11:55 Written by Dom Koprivnica Friday, 20 September 2013 11:16

Povodom 16. obljetnice pobratimstva sa Udrugom „Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Koprivnice“ – Klub „Mariška“ u četvrtak, 19. rujna Koprivnicu je posjetila Udruga umirovljenika tvornice konzervi i konca iz Nagyatada. U Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica stigli su u jutarnjim satima, a cjelodnevno druženje započelo je obilaskom Podravke. Članovi udruge iz Mađarske, njih pedesetak, prošetali su centrom Koprivnice sa članovima Zbora umirovljenika. U popodnevnim satima u Domu imali su prilike okušati se u sportskim i društvenim igrama zajedno sa korisnicima te su, unatoč jezičnoj barijeri, proveli poslijepodne u druženju i zabavi. Zbor je u 17 sati održao i prigodni program, a prisutan je bio i zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić koji je svim prisutnima zaželio dobrodošlicu u Koprivnicu i izrazio želju da se ovakvi susreti i dalje održavaju. Inače, prije 16 godina Grad Koprivnica i Grad Nagyatadom potpisali su Povelju o prijateljstvu, suradnji i kulturnoj razmjeni između ova dva grada te Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica i Klub „Mariška“ svake godine organiziraju ovakva druženja, naizmjenično u Koprivnici i Nagyatadu.

Galerija fotografija

 

Page 95 of 112

«StartPrev919293949596979899100NextEnd»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting