Ima jedan dom sred grada, u njem mir i radost vlada,

ovdje svatko je pozdravljen i nitko nije tu osamljen.

 

http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/939216domum1.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/153160domum2.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/987950domum3.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/910486vodoskok.jpg

Kontrola sluha

Last Updated on Wednesday, 11 September 2013 05:55 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 11 September 2013 05:47

U utorak, 10. rujna u dnevnom boravku Doma jedna tvrtka iz Zagreba koja se bavi slušnim pomagalima i savjetovanjem održala je besplatnu kontrolu sluha za sve naše korisnike i članove Kluba "Mariška". Osim provjere sluha, korisnici i članovi kluba na kratkom predavanju mogli su se informirati o sluhu i organima koji omogućavaju čovjeku da čuje.

 

Prijateljski susret sa starim znancem - Zvonimirom Tomcem

Last Updated on Monday, 02 September 2013 07:49 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 28 August 2013 11:13

Nakon nešto više od godinu dana, stari znanac ponovo je došao u naš Dom. Taj prijatelj, ta mlada duša zarobljena u tijelu, unatoč broju 94 kojeg nosi na ramenima, proveo je vrijeme sa našim korisnicima uz pjesmu, smijeh, priče, poklone ali i suze, suze radosnice. Bio je to susret otvorena srca ispunjen bogatstvom emocija. Samo emocija nevidljivih, ali prisutnih. Emocija života vrijednih.

Galerija fotografija

 

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Last Updated on Friday, 02 August 2013 11:48 Written by Dom Koprivnica Friday, 02 August 2013 11:09

Budući da nam se približava 5. kolovoz, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica još je jednom počastio svoje korisnike bogatim programom kojim je obilježen ovaj važan datum u hrvatskoj povijesti. Na svečanosti je nastupio Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Koprivnica koji je kao i uvijek svoje izvedbe obogatio domoljubnim pjesmama koje su sve okupljene podsjetile na pobjedu u Domovinskom ratu. Recitatorice iz recitatorske grupe Doma također su svojim recitacijama doprinijele ovom svečanom obilježavanju Dana pobjede, ali i Dana hrvatskih branitelja koji se također održava 5. kolovoza. Socijalna radnica Valentina Tomiša-Granđa sve je okupljene podsjetila kao i u okvirima Europske unije uvijek trebamo održavati svoj nacionalni identitet kao i ponos na bogatu hrvatsku povijest. Osim spomenutih, nastupili su i koprivnički kantautor Mladen Štefainić i mladi učenik klavira Luka Varmuž.

Galerija fotografija

 

"Novigradske priče za sečanje"

Last Updated on Wednesday, 31 July 2013 12:09 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 31 July 2013 11:55

Marija Bukovčan, umirovljenica iz Novigrada Podravskog u srijedu je, 31. srpnja predstavila svoju zbirku korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica. U zbirci pod nazivom „Novigradske priče za sečanje“ Marija Bukovčan prikupila je i opisala brojne narodne običaje koji se više ne prakticiraju u Novigradu, ali niti igdje drugdje. Kako sama autorica govori, ti običaji davno su zaboravljeni i njihovo mjesto zauzeli su moderni običaji kojima često nedostaje simpatičnosti i šarma starih običaja. Autorica je vrlo aktivna u svojem rodnom Novigradu gdje još uvijek pjeva u zboru i izrađuje razne starinske predmete kao što su „poculice“, a u svojoj kući uredila je i muzej koji se može posjetiti. Stanari Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica okupili su se kako bi im autorica predstavila knjigu, no s predstavljanja su otišli prepuni dojmova i prisjetili se svojih dogodovština kada su bili djeca, a kasnije mladići i djevojke. Prisjetili su se nekadašnjih svadbenih običaja i običaja prošnje kao i teškog rada koji je bio neizbježan na selu u ono vrijeme. Okupljeni su se vrlo aktivno uključili u priču, budući da su neki i sami iz Novigrada, a cijelu atmosferu upotpunila je i pjesma. Korisnici Doma, posebno na ovakvim susretima vole zapjevati i prisjetiti se vremena kada su bili mladi, a upravo ih je svestrana Marija Bukovčan vratila u davna vremena.

Galerija fotografija

 

Page 95 of 110

«StartPrev919293949596979899100NextEnd»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting