Ima jedan dom sred grada, u njem mir i radost vlada,

ovdje svatko je pozdravljen i nitko nije tu osamljen.

 

http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/939216domum1.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/153160domum2.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/987950domum3.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/910486vodoskok.jpg

1. večer Festivala pjevača "50+"

Last Updated on Thursday, 17 October 2013 09:56 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 02 October 2013 09:38

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica u utorak je, 1. listopada, održana 1. večer Festivala pjevača „50+“. Nastupilo je 24 izvođača iz naše županije koji su okupljene oduševili svojim izvedbama. Predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška“ Valentina Čadavec čestitala je izvođačima na hrabrosti te naglasila kako svi oni kvalitetno predstavljaju svoju populaciju. Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Branka Cuki otvorila je festival te svim izvođačima poželjela puno uspjeha naglašavajući važnost aktivnog života i uključenosti u zajednicu ljudi treće životne dobi. Festival se, kao i svake godine, održava pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice, a okupljene je pozdravio i zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić. U četvrtak, 3. listopada održati će se i 2. večer festivala koji ove godine ima i međunarodni karakter, jer osim izvođača iz 16 domova za starije iz cijele Hrvatske, nastupiti će i izvođač iz Udruge umirovljenika iz Kaposvára iz Mađarske. Prva tri izvođača prema ocjenama stručnog, kao i ocjenama žirija publike nastupiti će na 2. večeri festivala.

OCJENE STRUČNOG ŽIRIJA:

1. FRANJO POBI - U plavom podrumu

2. JELENA DEDIĆ i NADA MAJDANČIĆ - Kad dođe dragi prijatelj

3. FRANJO STREHOVAC - Otišo je otac moj polako

OCJENE ŽIRIJA PUBLIKE:

1. ANA MUSTAFA - Sve moje ljubavi

2. ŽELJKO JAKOPANEC - Noćas si lijepa ljubavi

3. RANKA KOLARIĆ - Đenka

SPECIJALNE NAGRADE:

NAJELEGANTNIJI PJEVAČ: RUDOLF ŠANTALAB

ORIGINALNI IZBOR SKLADBE: IVANKA ŠKOF

NAJDUŽI PLJESAK: MARA NIKIĆ

NAJBOLJI DUET: MILICA GRUBIĆ i ANA MUSTAFA

NAJLJEPŠI OSMIJEH: MATILDA ŠIMČIĆ

NAJBOLJA DEBITANTICA: MARIJA BUKOVČAN

NAJLJEPŠI ŽENSKI VOKAL: MARIJA PEROŠ

NAJBOLJI IZBOR PODRAVSKE PJESME: ĐURO BABIĆ

NAJBOLJA AUTORSKA PJESMA: MARIJA BALIJA

NAJBOLJA VOKALNA IZVEDBA: MILICA GRUBIĆ

NAJROMANTIČNIJI NASTUP: IVAN PREBJEŽIĆ

NAJTOPLIJI NASTUP: MARIJA DOBOŠ

NAJHRABRIJI NASTUP: ANA HENEZI

NAJBOLJA ZAVIČAJNA PJESMA: TEREZIJA HORVAT

NAJSIGURNIJI NASTUP: GABRIJELA KOREN

NAJHRABRIJI PRVI NASTUP: IVANA BARTOLOVIĆ

NAJORIGINALNIJA IZVEDBA: ZLATA PETROKOVIĆ

Galerija fotografija

 

Župan čestitao našim korisnicima Međunarodni dan starijih osoba

Last Updated on Tuesday, 01 October 2013 10:43 Written by Dom Koprivnica Tuesday, 01 October 2013 10:11

Međunarodni dan starijih osoba svake se godine obilježava 1. listopada te tom prilikom župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren posjeti korisnike Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica. Tako je u utorak u pratnji zamjenika Darka Sobote obišao korisnike Doma i tom prilikom im čestitao njihov dan i zaželio im zdravlje, što kvalitetniji život i aktivno sudjelovanje u društvenoj zajednici. Ravnateljica Doma Vesna Križan poručila je korisnicima kako i u starijoj životnoj dobi osoba može biti aktivna i uživati u životu i ne predati se apatiji koja je vrlo česta pojava kod starijih osoba. Upravo u tom pogledu Dom brine o svojim stanarima, pružajući im, osim egzistencijalnih zadovoljenje potreba, i raznovrstan sadržaj radne okupacije kroz kreativne, sportske i umjetničke radionice.

Galerija fotografija

 

Međunarodni dan starijih osoba

Last Updated on Tuesday, 01 October 2013 08:33 Written by Dom Koprivnica Tuesday, 01 October 2013 08:32

Svim osobama treće životne dobi čestitamo Međunarodni dan starijih osoba želeći im što kvalitetniji život i aktivno sudjelovanje u društvenoj zajednici. Vaš doprinos duštvu kroz cjeloživotni rad, ali i kroz prenošenje životnih iskustava na mlađe naraštaje vrednuje se kako u obitelji tako i u široj okolini.

 

Tjedan cjeloživotnog učenja

Last Updated on Monday, 30 September 2013 11:13 Written by Dom Koprivnica Monday, 30 September 2013 10:39

Povodom tjedna cjeloživotnog učenja u posjet našem Domu došli su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Podravsko sunce. U ugodnoj atmosferi dnevnog boravka Kluba za starije osobe "Mariška" pričali su o tome što sve uče u školi, a naši korisnici su im izradili šešire od lišća.

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima, potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja. Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

Uz potrebu podizanja svijesti o važnosti ulaganja u cjeloživotno učenje i stjecanje kvalifikacija potrebnih za samoostvarenje, povećanje kvalitete življenja, poboljšanje obrazovne strukture stanovništva, trajno osuvremenjivanje sadržaja i metoda obrazovanja na svim razinama obrazovnog sustava, važno je osvijestiti i spoznaju o stalnoj brizi kod nositelja obrazovnog sustava te svih koji sufinanciraju spomenute aktivnosti.

prema: http://www.cjelozivotno-ucenje.hr

Galerija fotografija

 

Page 97 of 115

«StartPrev919293949596979899100NextEnd»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting