Ima jedan dom sred grada, u njem mir i radost vlada,

ovdje svatko je pozdravljen i nitko nije tu osamljen.

 

http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/939216domum1.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/153160domum2.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/987950domum3.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/910486vodoskok.jpg

Podijeljene medalje pobjednicima Turnira u društvenim igrama "Nada 2014"

Last Updated on Thursday, 06 February 2014 17:33 Written by Dom Koprivnica Thursday, 06 February 2014 16:18

Nakon održanog Turnira u društvenim igrama Nada, na mjesečnom sastanku s korisnicima u veljači podijeli smo medalje i poklone sponzora našim pobjednicima, a svi sudionici turnira dobili su i zahvlanice za sudjelovanje.

Galerija fotografija

 

Pobjednici prema kategorijama:

DOMINO

1. Matilda Brkić

2. Marija Mustač

3. Silvija Granđa

PIKADO

1. Drago Sokač

2. Vinko Sambol

3. Ana Horvat

BELA

1. Ruža Cmrk i Đorđe Vidaković

2. Drago Sokač i Vladimir Neuman

3. Barbara Čolig i Danica Ostriž

ČOVJEČE, NE LJUTI SE

1. Milka Horvat

2. Kata Matijak

3. barbara Gorup

ŠNAPS

1. Ivan prvčić

2. Barbara Šumiga

3. Milica Pocza

MLIN

1. Milica Pocza

2. Ružica Geci

3. Miloš Mlađan

KUGLANJE

1. Vinko Sambol

2. Tomo Brnica

3. Katarina Švegović

ŠAH

1. Tomo Ernečić

2. Đuro Rončević

3. Ivan Juriša

 

Još jednom zahvaljujemo svim sponzorima na prekrasnim poklonima!

 

Mariške na Noći muzeja

Last Updated on Thursday, 06 February 2014 16:11 Written by Dom Koprivnica Thursday, 06 February 2014 15:57

I ove godine Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Koprivnica nastavio je nizati zapažene nastupe. Tako su u petak 31. siječnja održali nastup u Muzeju grada Koprivnice i koprivničkoj galeriji povodom Noći muzeja. Uz ostale izvođače, pa tako i uz zbor svi posjetitelji ove sve popularnije manifestacije mogli su se zamisliti u Koprivnici tridesetih godina te kroz pjesmu, performanse i izložbe saznati nešto više o povijesti grada u kojem žive. Ovim nastupom zbor je potvrdio svoj status koji već godinama uživa nastupajući na svim važnim gradskim i županijskim događanjima, a kruna čega je svakako bila prošlogodišnja Plaketa Grada Koprivnice za izuzetan doprinos promociji Grada i njegove kulturne baštine.

 

Turnir u društvenim igrama "Nada 2014"

Last Updated on Friday, 31 January 2014 08:28 Written by Dom Koprivnica Thursday, 30 January 2014 07:14

Kako bi svojim korisnicima omogućio što raznovrsnije sadržaje, Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica i ove godine organizirao je turnir u društvenim igrama. Kao i svake godine, ovaj dvodnevni turnir okupi 50-ak natjecatelja koji su odmjerili snage u 8 kategorija: šah, bela, šnaps, pikado, kuglanje, čovječe ne ljuti se, mlin i domino. Iako natjecateljski duh prati sve igrače, u prvom planu ipak je bilo druženje, komunikacija i prijateljska atmosfera koja i inače vlada u Domu. Pobjednici iz pojedinih kategorija otići će na natjecanja i u druge domove s kojima Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica blisko surađuje, a svi pobjednici će dobiti medalje i vrijedne nagrade sponzora. Ovogodišnji 6. po redu turnir „Nada“ nosi ime gospođe Nade Kranjčev-Mihoci, bivše korisnice Doma koja je preminula 2008. godine, a svima još uvijek ostala u živom sjećanju. Svi korisnici i zaposlenici Doma koji su imali prilike upoznati gospođu Nadu opisuju je kao suosjećajnu, dragu i osobu uvijek spremnu na zabavu. Bivša nastavnica likovne kulture uvijek je dala svoj doprinos ukrašavanju domskih prostora, a imala je i izložbe svojih radova.

Galerija fotografija

 

Potpisan Sporazum o financiranju Programa "Pomoć u kući"

Last Updated on Friday, 31 January 2014 06:42 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 29 January 2014 07:15

Župan Koprivničko-križevačke županije potpisao je u utorak 28. siječnja s predsjednicom Kluba za starije osobe „Mariška“ Valentinom Čadavec i ravnateljicom Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđicom Kopseak sporazume o provedbi dijela programa izvaninstitucionalne skrbi o osobama starije životne dobi u 2014. godini. Program ”Pomoći u kući” po općinama provodi se od 2006. godine. Potpisanim sporazumima u njegovu provedbu uključile su se još dvije općine-Općina Molve i Općina Koprivnički Ivanec, tako da će se ovaj program tijekom 2014. provoditi na području 20 općina. Uslugama pomoći u kući koje podrazumijevaju organiziranje prehrane (donošenje gotovih jela, priprema jednostavnih jela, donošenje hrane iz trgovine, pranje posuđa), obavljanje kućanskih poslova (pospremanje i čišćenje, pranje prozora i sanitarija, pranje i glačanje rublja, nabava lijekova i drugih potrepština) održavanje osobne higijene (kupanje i odijevanje, presvlačenje i namještanje kreveta) i zadovoljavanje drugih potreba (pomoć pri odlasku liječniku, razgovor, druženje i pomoć pri šetnji) planira se obuhvatiti oko 240 osoba starije životne dobi. Za korisnike ovog programa usluge će i nadalje biti besplatne. Troškovi provedbe programa u 2014. iznose 1.329.822 kuna, od čega je 810.622 kuna osigurano u Županijskom proračunu, a 519.200 kuna u proračunima općina. Nastavak suradnje značajan je i zbog radnih mjesta s obzirom da je na provođenju programa zaposleno 22 osoba. Novina od ove godine je i početak funkcioniranja ”Dnevnog boravka” za osobe starije životne dobi u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Križevci, a za koji je u Proračunu Koprivničko-križevačke županije osigurano 55.500 kuna. Po potpisivanju ugovora između Ministarstva socijalne politike i mladih i Koprivničko-križevačke županije, međusobna prava i obveze Koprivničko-križevačke županije s Klubom za starije osobe ”Mariška”, koji te usluge pruža na području Grada Koprivnice i Grada Đurđevca, te Gradskim društvom Crvenog križa Križevci, koji te usluge pruža na području Grada Križevaca, uredit će se i oko provedbe programa pod nazivom ”Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama”. Ovaj program najvećim dijelom se financira iz državnog proračuna, no dijelom su u njegovo financiranje uključeni i Županija i gradovi. U Proračunu Koprivničko-križevačke županije za 2014. godinu za provedbu ovog Programa predviđeno je oko 209.000 kuna.

izvor: Koprivničko-križevačka županija

 

Page 99 of 126

«StartPrev919293949596979899100NextEnd»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting