Ima jedan dom sred grada, u njem mir i radost vlada,

ovdje svatko je pozdravljen i nitko nije tu osamljen.

 

http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/939216domum1.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/153160domum2.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/987950domum3.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/910486vodoskok.jpg

Podravkini stručnjaci predstavili nova jela u Domu

Last Updated on Tuesday, 16 April 2013 08:24 Written by Dom Koprivnica Tuesday, 16 April 2013 08:07

U ponedjeljak, 15.4. u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica Podravkin kulinarski tim sektora Korporativnih i marketinških komunikacija predvođen kuharom Zlatkom Sedlanićem predstavio je prijedloge obroka prilagođenih starijim osobama i osobama s posebnim režimom prehrane. Svu hranu pripremili su u domskoj kuhinji te su na taj način kuhari iz Doma mogli vidjeti postupak pripreme hrane smanjene masnoće i raznih aditiva koji nisu dobrodošli u prehrani starije populacije. Podravkini kuhari, osim postupka pripreme, pokazali su domskim kuharima neka nova jela pripremljena od vrlo zdravih, ali već pomalo zaboravljenih namirnica kao što su proso, ječmena kaša ili leća. Sva jela prezentirana su i komisiji za jelovnik koja se sastoji od 10 korisnika Doma, voditelja zajedničkih poslova, glavnog kuhara, glavne medicinske sestre i socijalne radnice. Nakon degustacije komisija je imala samo riječi hvale za prezentirana jela i, prema riječima jedne korisnice, puno toga se može spremiti za večeru, kao na primjer ječam s povrćem i šunkom ili proso s blitvom. Budući da se petkom u Domu jede riba, spremljena su i neka jela od ribe na drugačiji način, a koja su članovi komisije ocijenili odličnima. Prema riječima g. Sedlanića, Podravka sustavno održava ovakve prezentacije u Domu za starije i nemoćne Koprivnica i sudjeluje u većim manifestacijama kada treba pripremiti veću količinu hrane. Isto tako, spomenuo je da su domski kuhari vrlo educirani i kompetentni te uvijek otvoreni za nove ideje i trendove u pripremanju hrane.

Galerija fotografija

 

Dan Doma 2013.

Last Updated on Monday, 15 April 2013 08:43 Written by Dom Koprivnica Monday, 15 April 2013 08:11

U prostorijama Doma za starije i nemoćne u Koprivnici je u četvrtak 11. travnja svečano obilježen 22. rođendan ove važne županijske ustanove. Dom je počeo s radom 1991. godine, a kratak povijesni pregled u uvodnom je dijelu proslave dala aktualna ravnateljica Vesna Križan. U Domu su smještena 272 korisnika od kojih su 124 osobe smještene u stacionarnom dijelu. Zanimljiv kulturno umjetnički program uz puno stihova i glazbe pripremili su korisnici Doma, a nastup je posebno uljepšao i mješoviti pjevački zbog pod vodstvom Ane Pleskalt. Brojni dužnosnici, prijatelji i gosti odazvali su se pozivu na proslavu kojoj su prisustvovali zamjenik ministrice socijalne politike i mladih Darko Ledinski, župan Darko Koren, zamjenici župana Ivan Pal i Darko Sobota, te članovi Upravnog vijeća i predstavnici Grada Koprivnice. U svojem obraćanju župan Darko Koren istaknuo je važnost stalnog rada na poboljšanju uvjeta u Domu unatoč svim problemima te je uz rođendansku čestitku izrekao i zahvalu svim zaposlenicima na trudu i brizi. Cijena Doma nije rasla punih 13 godina, a sama je kvaliteta smještaja cijelo vrijeme u uzlaznoj putanji. Svoju čestitku uputio je i zamjenik ministrice Darko Ledinski.

Galerija fotografija

 

Radni sastanak gerontodomaćica Kluba Mariška i kontakt-policajaca

Last Updated on Monday, 08 April 2013 06:14 Written by Dom Koprivnica Monday, 08 April 2013 06:07

U petak, 5. travnja u prostorijama dnevnog boravka Kluba za starije osobe „Mariška“ sastali su se predstavnici Kluba „Mariška, gerontodomaćice s područja grada Koprivnice i koprivnički kontakt policajci s ciljem poboljšanja usluge i s jedne i druge strane. Predsjednica Kluba Verica Šarlija izrazila je zadovoljstvo ovakvom suradnjom i naglasila da ljudi zapravo ne znaju što točno kontakt policajci rade te iz tog razloga postoje barijere i nedostatak komunikacije između njih i građana. Policijska službenica za prevenciju Božica Srnec, ujedno i koordinatorica kontakt policajaca naglasila je kako je cilj ovog sastanka suradnja policije i gerontodomaćica koja bi s vremenom trebala rezultirati olakšanom komunikacijom između policije i građana, u ovom slučaju s jednom od najugroženijih skupina, starijim ljudima koji žive sami, a koji su jedna od najčešćih meta prevara, krađa ili nasilja u obitelji. Kako je prvenstvena zadaća kontakt policajaca prevencija potencijalnih problema, razmjena informacija između gerontodomaćica i policajaca je vrlo važna. Osim toga gerontodomaćice će svoje korisnike osobno upoznati s kontakt policajcima te tako pridonijeti razumijevanju njihovog posla i ovlasti. Naime, želja je svih okupljenih da dobivanjem potrebnih informacija starije osobe uključene u program „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ promijene negativnu percepciju prema policiji, a to je proces koji traje. Vrlo nam je važno i nadamo se da ćemo s vremenom izgraditi povjerenje građana u kontakt policajce, rekao je Željko Strmečki, kontakt policajac za Miklinovec i Lenišće. Osim poslova koje policija inače radi, kontakt policajci mogu pomoći i kod situacija koje nisu isključivo policijski posao, npr. odlazak u ljekarnu po lijekove što je posebno pogodno za stariju populaciju. U krajnjem slučaju, oni će znati koje službe obavijestiti o problemu. Dogovorena je intenzivna suradnja između kontakt policajaca i Kluba „Mariška“ koji je dobro mjesto komunikacije sa starijim osobama, ne samo onima koji žive sami, nego i ostalim članovima koje Klub okuplja na raznim radionica i vježbama, a koje će kontakt policajci u skoro vrijeme posjetiti kako bi kroz druženje ostvarili bolju komunikaciju i opušteniju atmosferu koja je potrebna kako bi se unaprijedila sigurnost starijih osoba, ali i svih građana Koprivnice.

 

Sretan Uskrs!

Last Updated on Friday, 29 March 2013 08:46 Written by Dom Koprivnica Friday, 29 March 2013 07:02

Uskrs je blagdan mira, obitelji, ljubavi i vjere. Želimo Vam da ga provedete s najmilijima i da zajedno pronađete blagostanje u svojim srcima te da ga podijelite s drugima.

Dragim našim korisnicima, članovima Kluba Mariška i zaposlenicima želimo sretan Uskrs!

 

 

Page 110 of 119

«StartPrev101102103104105106107108109110NextEnd»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting