Ima jedan dom sred grada, u njem mir i radost vlada,

ovdje svatko je pozdravljen i nitko nije tu osamljen.

 

http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/939216domum1.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/153160domum2.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/987950domum3.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/910486vodoskok.jpg

Književni susret s Božicom Brkan

Last Updated on Monday, 10 June 2013 07:28 Written by Dom Koprivnica Friday, 07 June 2013 09:56

U četvrtak, 6. lipnja korisnici Doma počašćeni su gostovanjem književnice i novinarke Božice Brkan. Ova produktivna autorica, članica Hrvatskog društva književnika i brojnih drugih novinarskih udruženja radila je u istaknutim hrvatskim dnevnim novinama. Jedna od začetnika Večernjakovog priloga Vrt dugi niz godina bila je i scenaristica nama dobro poznate emisije „Male tajne velikih majstora kuhinje“. Izdala je i nekoliko knjiga pjesama i proze u kojima njeguje svoj moslavački zavičajni dijalekt, kekavski. Velik dio njezinog opusa posvećen je hrani i raznim zanimljivostima koja su vezana za hranu i pripremanje tradicionalnih hrvatskih jela. U Domu je kroz opuštenu atmosferu i razgovor s Markom Gregurom, piscem i zaposlenikom Kluba za starije osobe „Mariška“ prisutnima dočarala svoj životni put novinarke i spisateljice te kroz brojne anegdote iz osobnog i profesionalnog života opisala kako su nastala njezina najpoznatija djela. Okupljeni su mogli čuti njezine pjesme i odlomke iz proznih djela.

Galerija fotografija

 

Mjesečni sastanak s korisnicima - lipanj

Last Updated on Thursday, 06 June 2013 09:50 Written by Dom Koprivnica Thursday, 06 June 2013 09:36

U četvrtak je i ovog mjeseca održan mjesečni sastanak upravljačkog tima Doma s korisnicima. Ovog mjeseca razgovaralo se o posjetu naših korisnika domovima Pešćenica i Sveta Ana u Zagrebu. Ravnateljica je primijetila kako su ovi zagrebački domovi lijepo uređeni, pogotovo vrtovi i balkoni koji su puni cvijeća, pa je potaknula naše korisnike da i oni urede svoje balkone. Bilo je riječi i o jelovniku i zadovoljstvu korisnika prehranom. Socijalne radnice podsjetile su korisnike na tekuće događaje i promjene kojima se Dom mora prilagoditi, a bilo je riječi i o obilježavanju blagdana sv. Antuna sljedeći tjedan, kada će se pješice ići do crkve i u centar. Medicinska sestra podsjetila je korisnike na važnost kretanja, kao i održavanje osobne higijene.

 

Naši korisnici na natjecanju u boćanju u Zagrebu

Last Updated on Wednesday, 05 June 2013 07:04 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 05 June 2013 06:34

U utorak, 4. lipnja korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica posjetili su Dom za starije i nemoćne Sveta Ana u Zagrebu. Povod druženju, na kojem se okupilo petnaestak, uglavnom zagrebačkih domova, bilo je natjecanje korisnika u boćanju. Ovo 9. Međudomsko natjecanje u boćanju bilo je tek drugo za stanare koprivničkog Doma, no kao i na sva natjecanja, korisnici su se s veseljem odazvali. Iako rezultatski nisu bili u vrhu, bilo je važno sudjelovati i družiti se s korisnicima drugih domova.

Galerija fotografija

 

Potpisan ugovor o financiranju javnih radova u Domu

Last Updated on Wednesday, 29 May 2013 11:27 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 29 May 2013 10:24

U srijedu, 29. svibnja u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica potpisan je ugovor o financiranju zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnom radu i to na području skrbi o starijima i nemoćnima. Ugovor su potpisali ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Vesna Križan, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i pročelnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područne službe Križevci Jadranka Čapalija. Ovim ugovorom Hrvatski zavod za zapošljavanje financira zapošljavanje 18 osoba prema nacionalnom planu poticanja zapošljavanja, a koje će poslove obavljati u koprivničkom Domu. U našoj županiji prema mjerama aktivne politike zapošljavanja zaposleno je 758 osoba, među kojima 408 na javnim radovima. Ravnateljica Križan naglasila je kako je novih 18 zaposlenika velika pomoć stalnim zaposlenicima, ali i korisnicima koje će od sada dobivati još bolju skrb. Župan Darko Koren, u ime osnivača Doma, Koprivničko-križevačke županije pohvalio je ovakvo zapošljavanje, iako to nije trajno rješenje problema nezaposlenosti. Ipak, takav način zapošljavanja ima više koristi nego nedostataka i Županija će i ubuduće sudjelovati i podupirati ovakve projekte.

Galerija fotografija

 

Page 122 of 134

«StartPrev121122123124125126127128129130NextEnd»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting