Ima jedan dom sred grada, u njem mir i radost vlada,

ovdje svatko je pozdravljen i nitko nije tu osamljen.

 

http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/939216domum1.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/153160domum2.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/987950domum3.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/910486vodoskok.jpg

Dan obitelji

Last Updated on Monday, 20 May 2013 09:00 Written by Dom Koprivnica Thursday, 16 May 2013 09:58

Međunarodni dan obitelji koji se obilježava svake godine 15. svibnja proslavili su Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica i Klub za starije osobe „Mariška“ svečanim programom u dvorani Domoljub u Koprivnici. Prigodni program otvorila je ravnateljica Doma Vesna Križan podsjećajući okupljene na važnost obitelji i vremena provedenog sa svojim najbližima. Okupljene su pozdravili i osvrnuli se na vrijednost obitelji i zamjenik župana Ivan Pal i obnašateljica dužnosti gradonačelnika zamjenica gradonačelnika Vesna Želježnjak. Bila je ovo lijepa prilika da korisnici Doma zajedno sa svojim obiteljima pogledaju rad kreativno-umjetničkih grupa koje svakodnevno djeluju u Domu i Klubu. Kulturno umjetnički program izveli su recitatorska i plesna grupa te Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Koprivnica pod ravnanjem voditeljice Ane Pleskalt, a okupljene su razveselili i zaposlenici Doma i Kluba izvevši predstavu „Mjesečeva princeza“ koja je nakon premijere u Domu za korisnike i vrtićku djecu gostovala u Domu za starije u Bjelovaru i u ludbreškoj gradskoj knjižnici.

Galerija fotografija

 

Majčin dan

Last Updated on Wednesday, 08 May 2013 10:57 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 08 May 2013 10:41

Udruga slijepih koprivničko-križevačke županije već 11 godina zaredom obilježava Majčin dan. U suradnji s Domom za starije i nemoćne osobe Koprivnica, Klubom za starije osobe „Mariška“, Literarnom sekcijom Podravka i Udrugom samaca u srijedu, 8. svibnja priredili su prigodni program u prostorijama Doma za starije te tako okupljene podsjetili na ovaj važan, a često zapostavljen dan. Program se sastojao od recitacija i pjesama, a održano je i predavanje na temu prava pacijenata. Verica Šarlija, predsjednica Kluba „Mariška“ zahvalila se Udruzi slijepih na odličnoj višegodišnjoj suradnji Okupljene su pozdravili predstavnica Grada Koprivnica Kristina Cvitić koja se našalila kako joj je drago da gradonačelnica Vesna Želježnjak nije mogla doći jer je zaista uživala u programu i zamjenik župana Ivan Pal koji je još jednom naglasio važnost odgojne uloge majke. Kao bivši prosvjetni djelatnik upućen je u brigu za djecu, no ipak je ona roditeljska uloga najvažnija i nezamjenjiva.

Galerija fotografija

 

Promocija knjige "Pod ovim nebom"

Last Updated on Wednesday, 08 May 2013 10:10 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 08 May 2013 07:25

„Glazba protkana stihovima je tumač da smo samo ljudi u životu uspona i padova“

U ponedjeljak, 6. svibnja u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica održana je promocija pjesmarice Mladena Štefanića nazvana „Pod ovim nebom“. U obiteljskom ozračju, ovaj koprivnički slikar, pjesnik i glazbenik u svojoj je knjizi, čiji je pokrovitelj Ogranak Matice hrvatske Koprivnica, objavio svoje, ali i stihove naših podravskih autora, kao što su Fran Galović ili Elizabeta Herceg. U 7 tematskih cjelina dotakao se Podravine, Koprivnice, Zagreba, ljubavi i duhovnosti. Na predstavljanju knjige stihove je čitala Anica Desnica, a budući da je svaka od pjesama u knjizi i uglazbljena, Marko Košutić, član Klape Koprivnica otpjevao je dvije skladbe. Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Koprivnica pod vodstvom Ane Pleskalt svojim je nastupom upotpunio ovu promociju, a u publici su se našli i obitelj i prijatelji Mladena Štefanića, članovi Literarne sekcije Podravke i ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Vesna Križan koja je pozdravila okupljene, a posebno gđu. Macu Jambrešić Štefanić, autorovu majku i stanarku Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, od koje je g. Štefanić naslijedio umjetničku crtu, budući da je i sama pjesnikinja.

Galerija fotografija

 

Posjet Muzeju krapinskih neandertalaca

Last Updated on Thursday, 25 April 2013 06:49 Written by Dom Koprivnica Wednesday, 24 April 2013 09:12

S dolaskom lijepog vremena i naši korisnici su odlučili svoje vrijeme provesti u prirodi. Tako smo 23.4. posjetili Muzej krapinskih neandertalaca u Krapini gdje smo naučili puno stvari koje do sada nismo znali o prošlosti ili pak potvrdili već naučeno. Kroz muzej su nas vodili vodiči koji su nam sve objasnili i dočarali kako je izgledala zemlja od svojeg nastanak do danas. Pješice smo prošli nalazište ostataka neandertalaca na brdu Hušnjakovu i osvježili se u restoranu podno muzeja. Nakon vrlo poučnog posjeta muzeju, krenuli smo u poznato zagorsko turističko selo i restoran Vuglec Breg. Tamo smo ručali u tradicionalnom zagorskom ambijentu, a ostatak popodneva proveli u šetnji idiličnim zagorskim bregovima i goricama kojima je Vuglec Breg okružen. Vratili smo se u Koprivnicu puni dojmova i lijepih sjećanja na dan koji smo proveli istražujući znamenitosti Hrvatskog Zagorja.

Galerija fotografija

 

Page 123 of 134

«StartPrev121122123124125126127128129130NextEnd»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting