Ima jedan dom sred grada, u njem mir i radost vlada,

ovdje svatko je pozdravljen i nitko nije tu osamljen.

 

http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/939216domum1.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/153160domum2.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/987950domum3.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/910486vodoskok.jpg

Pobjednici Turnira Nada

Last Updated on Thursday, 06 February 2014 16:18 Written by Dom Koprivnica Friday, 08 February 2013 08:44

Nakon održanog Turnira u društvenim igrama Nada, na mjesečnom sastanku s korisnicima u veljači podijeli smo medalje i poklone sponzora našim pobjednicima, a svi sudionici turnira dobili su i zahvlanice za sudjelovanje.

 

 

Pobjednici prema kategorijama:

DOMINO

1. Marija Mustač

2. Katica Jagić

3. Milka Horvat

PIKADO

1. Milica Pocza

2. Danilo Arko

3. Vinko Sambol

BELA

1. Đuro Rončević i Marijan Zima

2. Barbara Čolig i Danica Ostriž

3. Ruža Cmrk i Đorđe Vidaković

ČOVJEČE, NE LJUTI SE

1. Katarina Švegović

2. Katica Mikec

3. Anka Gal

ŠNAPS

1. Cvijeta Sebastijan

2. Vladimir Neuman

3. Marija Kotarac

MLIN

1. Milica Pocza

2. Miloš Mlađan

3. Tomo Ernečić

KUGLANJE

1. Ana Vukmanić

2. Vladimir Neuman

3. Cvijeta Sebastijan

ŠAH

1. Đuro Rončević

2. Vjekoslav Golub

3. Tomo Ernečić

Galerija fotografija

 

 

Mariške odlučile počastiti korisnike Doma

Last Updated on Friday, 08 February 2013 07:39 Written by Dom Koprivnica Friday, 08 February 2013 07:32

Članice Kluba Mariška u četvrtak su imale pune ruke posla! Povodom nadolazećeg Valentinova odlučile su razveseliti naše korisnike Doma i počastiti ih medenjacima koje su ispekle u prostorima Doma. Provjereni recepti i vrijedne ruke žena koje su se okupile bile su glavna tema svih razgovora budući da se miris svježe pečenih medenjaka proširio hodnicima. No, na ove poslastice korisnici će morati pričekati do Valentinova kada će moći uživati u kolačima uvijek aktivnih i vrijednih Mariški.

Galerija fotografija

 

Turnir u društvenim igrama Nada 2013.

Last Updated on Thursday, 31 January 2013 12:41 Written by Dom Koprivnica Thursday, 31 January 2013 11:29

Kako bi svojim korisnicima omogućio što raznovrsnije sadržaje, Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica i ove godine organizirao je turnir u društvenim igrama. Kao i svake godine, ovaj dvodnevni turnir okupi 50-ak natjecatelja koji su odmjerili snage u 8 kategorija: šah, bela, šnaps, pikado, kuglanje, čovječe ne ljuti se, mlin i domino. Iako natjecateljski duh prati sve igrače, u prvom planu ipak je bilo druženje, komunikacija i prijateljska atmosfera koja i inače vlada u Domu. Dok su neke igre bile brzo gotove, natjecanje u šahu i beli oteglo se i na treći dan natjecanja budući da je konkurencija bila velika, a iz tih kategorija najbolji igrači otići će na natjecanja i u druge domove s kojima Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica blisko surađuje. Ovogodišnji 5. po redu turnir „Nada“ nosi ime gospođe Nade Kranjčev-Mihoci, bivše korisnice Doma koja je preminula 2008. godine, a svima još uvijek ostala u živom sjećanju. Svi korisnici i zaposlenici Doma koji su imali prilike upoznati gospođu Nadu opisuju je kao suosjećajnu, dragu i osobu uvijek spremnu na zabavu. Bivša nastavnica likovne kulture uvijek je dala svoj doprinos ukrašavanju domskih prostora, a imala je i izložbe svojih radova.

Galerija fotografija

 

Najstariji u županiji

Last Updated on Friday, 25 January 2013 07:43 Written by Dom Koprivnica Friday, 25 January 2013 07:37

Petar Ogrizović (102): “Smrt? Ne bojim se. Dokle ću, dotle ću”

Za ovako dug život valja se okaniti cigareta jer pušenje sigurno ubija, otkriva nam Petar koji u životu nije zapalio nijednu cigaretu.

KOPRIVNICA – Petar Ogrizović najstariji je stanovnik naše županije. Ovog će proljeća, točnije 20. travnja, napuniti 102 godine. Trenutno je u Domu za starije u Koprivnici gdje mu, kaže, dani brzo prolaze. U Koprivnici ima dva sina, Jugoslava i Zdenka, dva unuka, Zorana i Gorana, i jednog praunuka. Supruga mu je preminula prije dvije godine. - Dolaze mi u posjet, svaki dan, brinu se o meni – kaže Petar i dodaje kako ga muči što su mu slabe noge na koje ne može stati, ali organizam mu je dobar. - Jesti mogu, to je najvažnije, nisam izbirljiv. Što mi donesu pojedem, nije loša hrana, ali juha mi je najdraža – priča nam dugovječni Petar. Što se pak tiče recepta za dugi život, kaže kako nikad nije pušio. - Pušenje ubija, pratim ja to, svake godine od pušenja u Hrvatskoj umire 12 tisuća ljudi – bistro će Petar i dodaje kako je tek ponekad s društvom popio čašicu alkohola. Dane u Domu za starije provodi spavajući i gledajući tv program, i to uglavnom vijesti. - Meni je samo želja da moja djeca budu zdrava. A ja, dokle ću, dotle ću – veli Petar i još jednom poručuje kako se za dugi život valja okaniti cigareta i alkohola jer oni ubijaju.

izvor: http://podravski.hr/najstariji-u-zupaniji-petar-ogrizovic-102-smrt-ne-bojim-se-dokle-cu-dotle-cu/ (ADELA SOČEV i DUBRAVKO VUTUC)

 

Page 124 of 129

«StartPrev121122123124125126127128129NextEnd»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting