Ima jedan dom sred grada, u njem mir i radost vlada,

ovdje svatko je pozdravljen i nitko nije tu osamljen.

 

http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/939216domum1.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/153160domum2.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/987950domum3.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/910486vodoskok.jpg

Susret stanara Doma i polaznika vrtića Sv. Josipa

Last Updated on Thursday, 13 December 2012 07:34 Written by Dom Koprivnica Friday, 30 November 2012 08:42

13.11. 2012. okupilo se u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ zanimljivo društvo. Štićenici Doma za starije i nemoćne Koprivnica družili su se s polaznicima vrtića Sv. Josipa iz Koprivnice i svojim zanimljivim pričama zaokupili najmlađe. Uz recitacije i pjesme pokazale su bake kako su se one nekad igrale, demonstrirale maštovitost kojoj su morale pribjeći u nedostatku igračaka. Tako su bake nekada lutke izrađivale od cjepanica umotanih u marame, dok su im kao kolica poslužile kutije na špagi. Prisjetile su se i lopti od slame ili već kojeg materijala koji im se našao pri ruci. Svi zajedno su otpjevali pjesme koje u se pjevale nekada, a uče se i danas. Osim toga, bake su čitale slikovnice i darivale najmlađe Koprivničance prigodnim poklonima te zakazale sljedeći susret u Vrtiću sv. Josipa gdje će im pokazati kako izraditi božićne ukrase kako su ih one izrađivale kad su bile njihovih godina.

Galerija fotografija

 

Martinje u Domu

Last Updated on Thursday, 13 December 2012 07:36 Written by Dom Koprivnica Thursday, 29 November 2012 08:06

U Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica uvijek je veselo! U četvrtak, 8. studenog u prostorijama restorana Doma organiziran je prigodni program i veselica povodom nadolazećeg Martinja. Svi korisnici mogli su uživati u bogatom programu dramske i recitatorske grupe, kao i Mješovitog pjevačkog zbora umirovljenika grada Koprivnice. Cijeli program osmislila je i realizirala profesorica Ana Pleskalt u suradnji s korisnicima Doma i vanjskim suradnicima. Oživljeni su neki stari i skoro zaboravljeni običaji i tradicije, slavilo se krštenje mošta uz nezaobilaznog biskupa, mužikaše i pjesmu. Kajkavska riječ ponovo je oživjela u tradicionalnim dijalozima i pjesmama kojih se još samo najstariji sjećaju. Uz pjesmu, ples i recitacije zabavljali su se okupljeni stanari koji se redovito u velikom broju odazivaju na ovakve događaje. Nakon programa stanari su i zaplesali i zapjevali i družili se u ugodnoj atmosferi.

Galerija fotografija

 

Predstavljanje Kluba za starije osobe Mariška povodom dana Grada Koprivnice

Last Updated on Thursday, 13 December 2012 07:35 Written by Dom Koprivnica Thursday, 29 November 2012 07:30

Klub za starije osobe Mariška predstavio je svoj program povodom dana Grada Koprivnice u jutarnjim satima 3. studenog 2012. na glavnom gradskom trgu. Članovi kluba izložili su svoje radove koje su građani mogli i kupiti. Za izradu suvenira i prigodnih poklona članovi kreativne radionice koriste tehnike decoupage, quilling i shabby chic.

Sportsko rekreativna sekcija izvela je vježbe za starije osobe, a Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Koprivnica pod vodstvom profesorice Ane Pleskalt zabavio je okupljene građane svojim programom. Članovi Kluba zadovoljni su odazivom i reakcijama građana, a prikupljena novčana sredstva uložiti će u kupnju materijala koji koriste polaznici kreativne radionice.

Galerija fotografija

 

Život u našem Domu - video

 

Page 130 of 130

«StartPrev121122123124125126127128129130NextEnd»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting