Ima jedan dom sred grada, u njem mir i radost vlada,

ovdje svatko je pozdravljen i nitko nije tu osamljen.

 

http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/939216domum1.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/153160domum2.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/987950domum3.jpg http://dom-kc.hr/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/910486vodoskok.jpg

Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica

6. sjednica Upravnog vijeća

Written by Dom Koprivnica Monday, 03 December 2012 09:19

U petak, 30. studenog održana je 6. sjednica Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica. Na dnevnom redu sjednice, osim formalnih točaka, našle su se informacije o poslovanju Doma od zadnje sjednice održane 15. Studenog 2012. pri čemu je ravnateljica izvijestila o aktualnim događanjima u Domu kao što je odlazak na Dane scenske igre u Dom Medveščak, pripreme novog broja časopisa Domko i drugo. Razmotrena je i donesena Odluka o Izmjenama Plana nabave roba, radova i usluga za 2012. godinu kao i Odluka o imenovanju Povjerenstva za popis nematerijalne imovine, dugoročnih ulaganja, obveza i potraživanja, sitnog inventara, osnovnih sredstava, novca i vrijednosnica, živežnih namirnica i potrošnog materijala na dan 31. Prosinca 2012. godine u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica.

 

Sjećanje na Vukovar

Last Updated on Monday, 10 December 2012 12:51 Written by Dom Koprivnica Friday, 30 November 2012 08:57

U petak, 16. studenog 2012. članovi Mješovitog pjevačkog zbora umirovljenika Koprivnica okupili su se kod skulpture „Vučedolska golubica“ na Trgu Eugena Kumičića i na prigodan način obilježili sjećanje na Vukovar (18.11.1991. – 18.11.2012.). Zbor već 20 godina zaredom obilježava ovaj dan, pa su tako i ove godine položili lampaše, molili za poginule branitelje i njihove obitelji i prijatelje te zapjevali prigodnu pjesmu „Vukovar“ Hrvoja Hegedušića. Voditeljica zbora umirovljenika Ana Pleskalt održala je prigodni govor u kojem se osvrnula i na nedavno oslobođene generale Gotovinu i Markača.

Opširnije

 

Sjednica Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne Koprivnica

Last Updated on Monday, 10 December 2012 12:51 Written by Dom Koprivnica Friday, 30 November 2012 08:48

U četvrtak, 15. studenog održana je 5. sjednica Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica. Na dnevnom redu sjednice, osim formalnih točaka, našle su se informacije o poslovanju Doma od zadnje sjednice održane 26.10.2012. pri čemu je ravnateljica izvijestila o sastanku Aktiva ravnatelja u Belom Manastiru početkom ovog mjeseca te o aktualnim događanjima u Domu kao što su proslava Martinja, predavanja Udruge slijepih i drugo.

Opširnije

 

Susret stanara Doma i polaznika vrtića Sv. Josipa

Last Updated on Thursday, 13 December 2012 07:34 Written by Dom Koprivnica Friday, 30 November 2012 08:42

13.11. 2012. okupilo se u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ zanimljivo društvo. Štićenici Doma za starije i nemoćne Koprivnica družili su se s polaznicima vrtića Sv. Josipa iz Koprivnice i svojim zanimljivim pričama zaokupili najmlađe. Uz recitacije i pjesme pokazale su bake kako su se one nekad igrale, demonstrirale maštovitost kojoj su morale pribjeći u nedostatku igračaka. Tako su bake nekada lutke izrađivale od cjepanica umotanih u marame, dok su im kao kolica poslužile kutije na špagi. Prisjetile su se i lopti od slame ili već kojeg materijala koji im se našao pri ruci. Svi zajedno su otpjevali pjesme koje u se pjevale nekada, a uče se i danas. Osim toga, bake su čitale slikovnice i darivale najmlađe Koprivničance prigodnim poklonima te zakazale sljedeći susret u Vrtiću sv. Josipa gdje će im pokazati kako izraditi božićne ukrase kako su ih one izrađivale kad su bile njihovih godina.

Galerija fotografija

 

Martinje u Domu

Last Updated on Thursday, 13 December 2012 07:36 Written by Dom Koprivnica Thursday, 29 November 2012 08:06

U Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica uvijek je veselo! U četvrtak, 8. studenog u prostorijama restorana Doma organiziran je prigodni program i veselica povodom nadolazećeg Martinja. Svi korisnici mogli su uživati u bogatom programu dramske i recitatorske grupe, kao i Mješovitog pjevačkog zbora umirovljenika grada Koprivnice. Cijeli program osmislila je i realizirala profesorica Ana Pleskalt u suradnji s korisnicima Doma i vanjskim suradnicima. Oživljeni su neki stari i skoro zaboravljeni običaji i tradicije, slavilo se krštenje mošta uz nezaobilaznog biskupa, mužikaše i pjesmu. Kajkavska riječ ponovo je oživjela u tradicionalnim dijalozima i pjesmama kojih se još samo najstariji sjećaju. Uz pjesmu, ples i recitacije zabavljali su se okupljeni stanari koji se redovito u velikom broju odazivaju na ovakve događaje. Nakon programa stanari su i zaplesali i zapjevali i družili se u ugodnoj atmosferi.

Galerija fotografija

 

Page 86 of 87

«StartPrev81828384858687NextEnd»
The secret of any online business is web hosting. Select the best hosting service reading offered by justhost.
Free Joomla Templates designed by Joomla Hosting