Domovima za starije u Koprivnici i Ferdinandovcu stigla vrijedna donacija iz Njemačke

Domovima za starije u Koprivnici i Ferdinandovcu stigla vrijedna donacija iz Njemačke

U suradnji Koprivničko-križevačke županije i Općine Ferdinandovac omogućena je vrijedna donacija od 150 tisuća kuna za koprivnički Dom za starije i nemoćne, kao i za Obiteljski dom Ane Singer u Ferdinandovcu.

Naime, zahvaljujući dobročinstvu Ljubice Bošnjak Meyer, koja je rodom iz Ferdinandovca, a dugi niz godina živi i radi u Njemačkoj, pokrenuta je inicijativa donacije električnih medicinskih kreveta i ostale medicinske opreme, a sredstva za troškove prijevoza osigurale su Županija i Općina.

U ime Županije primopredaji je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek, uz načelnika Ferdinandovca Vjekoslava Maletića i ravnateljicu koprivničkog Doma Željku Koluder Vlahinja. Gospođi Ljubici uputili su zahvalu na plemenitoj donaciji, koja će pomoći još boljoj skrbi za starije i nemoćne korisnike domova.

Donacija se odnosi na električne krevete, ortopedska kolica, ortopedske rolatore (hodalice s kotačima) te ostalu manju medicinsku opremu. Od navedenog, Općina Ferdinandovac osigurala je pet kreveta za jedini dom za starije i nemoćne na području općine Ferdinandovac – Obiteljski dom Ane Singer, a ostatak je namijenjen Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica.

Služba ureda župana