Podravkini stručnjaci predstavili nova jela u Domu

Podravkini stručnjaci predstavili nova jela u Domu

U ponedjeljak, 15.4. u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica Podravkin kulinarski tim sektora Korporativnih i marketinških komunikacija predvođen kuharom Zlatkom Sedlanićem predstavio je prijedloge obroka prilagođenih starijim osobama i osobama s posebnim režimom prehrane. Svu hranu pripremili su u domskoj kuhinji te su na taj način kuhari iz Doma mogli vidjeti postupak pripreme hrane smanjene masnoće i raznih aditiva koji nisu dobrodošli u prehrani starije populacije. Podravkini kuhari, osim postupka pripreme, pokazali su domskim kuharima neka nova jela pripremljena od vrlo zdravih, ali već pomalo zaboravljenih namirnica kao što su proso, ječmena kaša ili leća. Sva jela prezentirana su i komisiji za jelovnik koja se sastoji od 10 korisnika Doma, voditelja zajedničkih poslova, glavnog kuhara, glavne medicinske sestre i socijalne radnice. Nakon degustacije komisija je imala samo riječi hvale za prezentirana jela i, prema riječima jedne korisnice, puno toga se može spremiti za večeru, kao na primjer ječam s povrćem i šunkom ili proso s blitvom. Budući da se petkom u Domu jede riba, spremljena su i neka jela od ribe na drugačiji način, a koja su članovi komisije ocijenili odličnima. Prema riječima g. Sedlanića, Podravka sustavno održava ovakve prezentacije u Domu za starije i nemoćne Koprivnica i sudjeluje u većim manifestacijama kada treba pripremiti veću količinu hrane. Isto tako, spomenuo je da su domski kuhari vrlo educirani i kompetentni te uvijek otvoreni za nove ideje i trendove u pripremanju hrane.