Potpisivanje Ugovora o financiranju zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnom radu

Potpisivanje Ugovora o financiranju zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnom radu

U srijedu, 27. kolovoza u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica župan Darko Koren, predstojnica HZZ-a Područnog ureda Križevci Jadranka Čapalija i ravnateljica Vesna Križan potpisali su Ugovor o financiranju zapošljavanja nezaposlenih osoba.

Potpisivanju Ugovora prisustvovao je i predsjednik Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne Krunoslav Vitelj te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Inicijativom Koprivničko-križevačke županije već peti puta Dom će biti izvršitelj zapošljavanja u javnom radu. Po ovom modelu do sada je u Domu bilo zaposleno ukupno 41 nezaposlena osoba.

Župan Darko Koren zahvalio se svima koji sudjeluju u ovom programu i naglasio vrlo važan društveni karakter ovog projekta, a to je zapošljavanje osoba s invaliditetom. Potpisivanjem ovog ugovora, pet osoba s invaliditetom dobiti će mogućnost biti aktivni sudionici u radnim procesima na 6 mjeseci.

Ovom prilikom župan se osvrnuo i na cijenu smještaja u Domu koji se nije mijenjao već četrnaest godina te istaknuo kako će Koprivničko-križevačka županija napraviti sve kako bi sustav ostao na standardu na kojem je sada, odnosno da u cjenovnom smislu ne dođe do dramatičnih promjena na štetu korisnika.