Projekt “Ruka pomoći”

Projekt “Ruka pomoći”

U utorak 02. veljače 2016. godine u prostorima županijske uprave održana je press konferencija projekta „Ruka pomoći“. Na konferenciji je predsjednica Kluba za starije osobe „Mariška“ Valentina Čadavec kao njegov nositelj, govorila o provedbi samog projekta te je 35 gerontodomaćica primilo certifikate za završenu verificiranu edukaciju.

Na početku konferencije, zamjenik župana Ivan Pal uvodno se obratio nazočnim sudionicima konferencije te iskazao zadovoljstvo provedbom ovog projekta naglasivši kako je od 115.582 stanovnika Koprivničko-križevačke županije, velik udio starijih od 65 godina što zapravo svjedoči kako veliki broj sugrađana ima potrebu za ovakvom vrstom pomoći.

„Ovo je vrlo vrijedan projekt, vrlo važan za našu Županiju i siguran sam da smo ovim projektom ostali u samom vrhu jedinica regionalne samouprave u Hrvatskoj koja kontinuirano osigurava visoku razinu skrbi i pomoći za starije i nemoćne na svom području“, naglasio je zamjenik Pal te zahvalio gerontodomaćicama na njihovom radu i ljudskosti koju pokazuju.

Nositeljica projekta Valentina Čadavec istaknula je kako je 35 žena prošlo tri grupe edukacija u sklopu kojih su u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Koprivnica i POROM Razvojnom agencijom Podravine i Prigorja osposobljene za poslove gerontodomaćice te educirane kako započeti vlastiti posao i kako se predstaviti poslodavcu na razgovoru za posao. Čadavec je posebno naglasila kako je svih 35 gerontodomaćica uspješno završilo sve edukacije, a kako su pri tome pokazale ustrajnost, želju za učenjem i veliku motiviranost za rad.

Na kraju konferencije, zamjenik Pal, ravnateljica Birčić i predsjednica Čadavec uručili su svim polaznicama edukacija certifikate o osposobljenosti za gerontodomaćice i završenoj edukaciji „Kako započeti vlastiti posao“.

Zahvaljujući projektu, 23 gerontodomaćice biti će zaposlene u razdoblju od siječnja do kraja listopada 2016. godine, a 200 starijih i nemoćnih osoba primit će pomoć u kući.

Podsjećamo da je nositelj projekta RUKA POMOĆI Klub za starije osobe „Mariška”, a projektni partneri su Koprivničko-križevačka županija, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja te Gradsko društvo Crvenog križa Križevci. Ukupna vrijednost projekta je 1.318.913,16 kn te je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt traje 14 mjeseci, a cilj mu je doprinijeti razvoju socijalnih usluga na području Koprivničko-križevačke županije.