Projekt “Ruka pomoći”

Projekt “Ruka pomoći”

Dana 08. srpnja 2015. godine u prostorima Koprivničko-križevačke županije održana je konferencija za medije povodom predstavljanja 4 nova EU projekta koja su odobrena institucijama s područja Koprivničko-križevačke županije, a koja su financirana sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Jedan od predstavljenih projekta, koji je ujedno i novčano najvrjedniji jest projekt „RUKA POMOĆI“, odobren temeljem natječaja „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici-faza 3″ u iznosu od 1.318,913.18 kuna bespovratnih sredstava, a kojeg je na konferenciji predstavila predsjednica Kluba Valentina Čadavec.

Nositelj projekta je Klub za starije osobe „Mariška”, a projektni partneri su Koprivničko-križevačka županija, Gradsko društvo Crvenog križa Križevci i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Projektom će biti obuhvaćeno područje cijele Županije s ciljem razvoja socijalnih usluga u zajednici te unaprjeđenja mogućnosti zapošljavanja osoba koje skrbe o ovisnom članu.

Tijekom 14 mjeseci trajanja projekta ukupno 35 osoba završit će verificiranu edukaciju za gerontodomaćice, kako bi mogle nastaviti s pružanjem socijalnih usluga, dok će navedena edukacija nezaposlenim osobama pružiti mogućnost za zapošljavanje na tom području. Svih 35 osoba kao dio ciljne skupine proći će i edukaciju o pokretanju vlastitog posla kao i edukaciju na temu kako se predstaviti poslodavcu, a sve u cilju stjecanja dodatnih kompetencija za zapošljavanje.

Krajnji korisnici projekta bit će upravo osobe starije životne dobi i osobe s invaliditetom, koje će kroz unaprijeđenu mrežu socijalnih usluga dobiti kvalitetniju skrb i brigu. Projektom će se obuhvatiti ukupno 200 korisnika. To će također doprinijeti i održivom razvoju u smislu kvalitetnijeg i unaprijeđenog sustava socijalne skrbi u našoj Županiji.

Kroz projekt „RUKA POMOĆI“ ujedno se nastavlja višegodišnja zajednička suradnja Kluba „Mariška“ i GD crvenog križa Križevci sa Koprivničko-križevačkom županijom u razvoju i unaprjeđenju socijalnih usluga na području županije.