Tjedan cjeloživotnog učenja

Tjedan cjeloživotnog učenja

Povodom tjedna cjeloživotnog učenja u posjet našem Domu došli su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Podravsko sunce. U ugodnoj atmosferi dnevnog boravka Kluba za starije osobe “Mariška” pričali su o tome što sve uče u školi, a naši korisnici su im izradili šešire od lišća.

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima, potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja. Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

Uz potrebu podizanja svijesti o važnosti ulaganja u cjeloživotno učenje i stjecanje kvalifikacija potrebnih za samoostvarenje, povećanje kvalitete življenja, poboljšanje obrazovne strukture stanovništva, trajno osuvremenjivanje sadržaja i metoda obrazovanja na svim razinama obrazovnog sustava, važno je osvijestiti i spoznaju o stalnoj brizi kod nositelja obrazovnog sustava te svih koji sufinanciraju spomenute aktivnosti.

prema: https://www.cjelozivotno-ucenje.hr